CİZRE TSO YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

CİZRE TSO YENİ BAŞKANINI SEÇTİ
Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında seçim süreci tamamlandı.940 üyeli Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını Yeşil Liste Adayı Salih Sefinç kazandı.Kasım 2017 tarihinde yapılması planlanan ancak Gümrük...
 

Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığında seçim süreci tamamlandı.940 üyeli Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını Yeşil Liste Adayı Salih Sefinç kazandı.

Kasım 2017 tarihinde yapılması planlanan ancak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın "güvenli seçim sürecinin işletilebilinmesi" amacıyla ertelenen Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri geniş bir katılımla yapıldı. Seçimi Yeşil Liste Adayı ve aynı zamanda Cizre Spor Kulüp Başkanı Salih Sefinç kazandı.

            Yeşil,Sarı ve Mavi Liste adaylarının yarıştığı Cizre TSO Seçimi Alibey Mahallesi Mithat Paşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapıldı.Seçimin önceki dönemlere göre çok kalabalık olması dikkat çekti.Sabah erken saatlerinde seçimin yapılacağı okula gelen Cizre TSO Üyeleri içeride oy kullanırken,okulun dışında ise adayları destekleyen kabalığın yaşadığı heyecan vardı.Seçimde Sarı Liste Adayı mevcut TSO Başkanı Süleyman Çağlı seçim çalışmalarını yürüttü.Yeşil Liste ise Cizre Spor Kulüp Başkanı ve İş Adamı Saih Sefinç başkan adaylığı ile seçimlere hazırlandı.Mavi listede ise BBP Başkanı Hacı Güven’de başkan adaylığı için seçim çalışmalarını yürüttü.Üç grubun yarıştığı CTSO seçimlerinde 897 üye oy kullandı.

-Yeşil Liste Adayı 475 Oyla Tso’nun Yeni Başkanı Seçildi

Heyecanlı geçen seçimin ardından sandıklar kapandı, oy sayımına başlandı. Yapılan sayımda Yeşil Liste adayı Salih Sefinç 9 Sandıktan 6’sını kazanıp 475 oyla seçimi kazanırken.Mevcut Başkan ve Sarı Liste Adayı Süleyman Çağlı 397 aldı.Mavi Liste Adayı Hacı Güven ise 18 oy aldı.Kazanılan seçimin ardından Yeşil Liste adayını destekleyen tarafta sevinç hakim olurken, kaybeden taraflarda ise derin bir üzüntü hakimdi.Aldığı oylarla TSO’nun yeni başkanı seçilen Salih Sefinç sonuçlar açıklandıktan sonra duygusal anlar yaşadı.

Sonucun kesinleşmesinin ardından bir açıklama yapan Salih Sefinç,”yaklaşık bir yıl önce Cizre’ye hizmet amaçlı bir davaya giriştik. Bir yıllık çalışmanın meyvesini bugün güzel bir şekilde aldık. Kazanan bence Cizre oldu ve Cizre için yapılması gereken hizmetleri elimizden geldiği kadar yapacağız” dedi.

            Yapılan seçimde 397 olarak seçimi kaybeden Mevcut Başkan Süleyman Çağlı ise, seçimi kazanan Salih Sefinç’i tebrik etti. Çağlı,bu bir yarıştı ve bu güzel yarışı Yeşil Liste Adayı Salih Sefinç bey kazandı.Bu anlamda kendisini tebrik eder,bugüne kadar birlikte görev yaptığım ve beni destekleyen herkese de teşekkür ediyorum dedi.

            Seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından Yeşil Liste adayı Salih Sefinç,kendisine ait derneğe giderek tebrikleri kabul etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.