Türkiye, 15 Haziran’da Avrupa'nın En Yoğun Hava Trafiği Hacmine Sahip 3. Ülkesi Oldu

Türkiye, 15 Haziran’da Avrupa'nın En Yoğun Hava Trafiği Hacmine Sahip 3. Ülkesi Oldu
Türkiye, 15 Haziran 2024 Cumartesi günü, hava sahasında 5 bin 573 uçuşa hava seyrüsefer hizmeti vererek Avrupa'nın en yoğun kullanılan hava trafik hacmine sahip üçüncü ülkesi oldu.

EUROCONTROL Verileriyle Türkiye'nin Başarısı

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) Performans İnceleme Birimi'nin 15 Haziran 2024 tarihli verilerine göre, Türkiye 5 bin 573 uçuşla EUROCONTROL üyesi 41 ülke arasında en yoğun hava sahasına sahip üçüncü ülke konumuna geldi. Bu başarı, Türkiye'nin havacılık sektöründeki gücünü ve etkinliğini bir kez daha ortaya koydu.

Bakan Uraloğlu’ndan Açıklama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada Türkiye’nin hava yolu taşımacılığında dünya ve Avrupa’da önemli bir aktarma merkezi haline geldiğini belirtti. Uraloğlu, “Yaptığımız yatırımlar sonucunda Türkiye havacılık alanında önemli bir aktarma merkezi haline geldi. Yaz döneminin başlamasıyla havalimanlarımızdaki hava trafiğinde önemli derecede yoğunluklar yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Uçuş Sayısında Yüzde 17,8 Artış

Bakan Uraloğlu, 15 Haziran 2024 tarihinde Türkiye’deki havalimanlarına iniş-kalkış yapan uçak sayısının 4 bin 227’ye ulaştığını, bu sayının 2023 yılının aynı gününde kaydedilen 3 bin 587 uçuşa göre yüzde 17,8 artış gösterdiğini belirtti. Uraloğlu, “Ülkemiz hava trafik sayılarının her geçen gün artarak Avrupa çapında zirveye çıkacağımıza olan inancımız tamdır” dedi.

Yatırımların Meyvesi

Bakan Uraloğlu, tüm ulaşım modlarında olduğu gibi havayollarında da yapılan yatırımların sonuç verdiğini ve Türkiye’nin havacılık sektöründe söz sahibi bir ülke haline geldiğini vurguladı. Türkiye'nin hava yolu trafiğinin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, bu yükseliş trendinin devam edeceğini ifade etti.

Türkiye'nin Hedefi Zirve

Türkiye, havacılık alanındaki yatırımlar ve artan uçuş trafiği ile Avrupa’nın en yoğun hava trafik sahalarından biri olma hedefine emin adımlarla ilerliyor. 15 Haziran'da elde edilen başarı, bu hedef doğrultusunda önemli bir kilometre taşı oldu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.