Yurt dışı Harçlarının yükseltilmesi haberlerine bir tepki de Şırnak TSO’dan geldi

Yurt dışı Harçlarının yükseltilmesi haberlerine bir tepki de Şırnak TSO’dan geldi
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılacak olan Yeni vergi paketi ve Yurt dışı harçlarının yükseltileceği haberlerine Cizre TSO’dan sonra Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı da tepki gösterdi.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Hazine ve Maliye Bakanlığının üzerinde çalışma yaptığı ve yakın zamanda TBMM'ye göndermesi beklenen yeni vergi paketinde 150 TL. olan yurt dışı çıkış harcının, 1.500 TL hatta 3.000 TL'ye kadar yükseltilmesinin çok sayıda insanı ve bu insanların geçindireceği aileleri mağdur edeceğini ifade etti.

dsc-6289.jpg

Yeni vergi paketi ve Yurt dışı harçları ile ilgili yazılı açıklama da bulunan Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ; “Yapılacak artış, sezon öncesi rezervasyonlar ve satışlar yapılmış turları ve vatandaşlarımızı Etkileyeceği. İhracatçıların, iş bağlantısı yapmak üzere gerek kendileri gerekse çalışanları sık sık yurt dışına çıkmak zorunda olduklarından bu artıştan olumsuz etkileneceği.

dsc-6335.jpg

Özellikle Şırnak Merkez olmak üzere bölgedeki birçok ilin ticari faaliyetlerinin attırılması ve sınır komşusu olan ülkeye yönelik ticaretin canlandırılması suretiyle bölgede ek istihdam sağlanması ve gelirin tabuna yayılması amacıyla yürürlükte bulunan sınır ticareti kapsamında ticaret yapan ve günü birlik komsu ülkeye giriş çıkış yaparak geçimini sağlamaya çalışan vatandaşlarımızın yurt dışı harcın artırılması durumunda ticari faaliyetleri durduracaklarından dolayı ekonomik sorunların başlayacağı ve binlerce kişi işsiz kalacaktır.

dsc-6333.jpg

Yurt dışı çıkış harcında yapılması düşünülen artışın ihracatçılarımıza, vatandaşlarımıza ve turizm sektörüne olumsuz etkileri olmayacak şekilde planlanmalı ve yılbaşında yapılman konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile gereken girişimlerinin yapılmasını temenni ediyoruz.

Kaynak:Azad Mendeş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.