GAZETECİ-YAZAR ÖZKÖSE SİLOPİ`DE OKUYUCULARI İLE BULUŞTU

GAZETECİ-YAZAR ÖZKÖSE SİLOPİ`DE OKUYUCULARI İLE BULUŞTU
Şırnak’ın Silopi ilçesinde okuyucu yazar buluşmasında konuşan Gazeteci-Yazar Adem Özköse Arakan’da Myanmar askerli tarafından 60 yaşındaki erkeklerin tecavüze uğradığını söyledi.Silopi’de İlim Yayma Cemiyeti tarafından...
 

Şırnak’ın Silopi ilçesinde okuyucu yazar buluşmasında konuşan Gazeteci-Yazar Adem Özköse Arakan’da Myanmar askerli tarafından 60 yaşındaki erkeklerin tecavüze uğradığını söyledi.

Silopi’de İlim Yayma Cemiyeti tarafından düzenlenen okur-yazar buluşması etkinliğine Gazeteci-Yazar Adem Özköse, İlim Yayma Cemiyeti Silopi Başkanı Osman Bilen ve okurlar katıldı. Eski belediye binası İlim Yayma Cemiyetine ait kitap kafede okurları ile söyleşi gerçekleştiren Gazeteci-Yazar Adem Özköse belgesel çekimleri için gittiği Arakan’da kendisine eşlik eden tercümanın anlattıkları ile şoke olduğunu söyledi. Özköse, “Arakan’da belgesel çekiyoruz. Şimdi bir sürü tecavüze uğramış kız filan var, Myanmar askerleri tarafından. Tecavüze uğrayanlar varmış onlarda görüşelim dedim. Rehber dedi ki ‘tecavüze uğrayan kadınlarla mı görüşmek istiyorsun, erkeklerle mi görüşmek istiyorsun. Yüzlerce tecavüze uğramış erkekte var. Hangisiyle görüşmek istiyorsun. 50 yaşındaki 60 yaşındaki adama tecavüz etmişler’ diye anlattılar” şeklinde konuştu.

Batı ve doğunun bir birini anlayabilmesi için konuşmaya ihtiyacın olduğunu anlatan Özköse, “bu ülkede ne yazık ki konuşmuyoruz. Bağırıyoruz. Bağırmayı bırakmamız lazım, konuşmamız lazım. sesimizi değil sözümüzü yükseltmemiz lazım. ast olan sözdür. Fikri olmayan insan sesini yükseltir” dedi.

Söyleşinin ve soru-cevap kısmının ardından Gazeteci-Yazar Adem Özköse kitaplarını okuyucularına imzalatıp fotoğraf çektirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.