Almanya'da Müslümanlar Bayram Namazında Buluştu

Almanya'da Müslümanlar Bayram Namazında Buluştu
Almanya'nın Brühl kentinde yaşayan yüzlerce Müslüman, Kurban Bayramı namazını eda etmek için Brühl Camisi'nde bir araya geldi.

İslam Toplumu Milli Görüşe (İGMG) bağlı olan camide, Türklerin yanı sıra diğer milletlerden Müslümanlar da namaza katıldı.

Birlik ve Beraberlik Vurgusu

Namaz öncesinde Türkçe ve Almanca verilen vaazda, bayramların birlik, beraberlik ve dayanışma günleri olduğu vurgulandı. Ayrıca, bu bayramın barış, huzur ve mutluluk getirmesi temenni edildi. Vaazda, Müslümanların birbirine destek olmasının önemi üzerinde duruldu.aw229134-04.jpgCemaatten Yoğun Katılım

Mehmet Kara isimli bir cemaat üyesi, caminin dolup taştığını belirterek, "Bundan 20 sene öncesi böyle bir kalabalığı hayal ederdik. Bu yeni camimiz yapılalı her şey daha değişti, elhamdülillah. Doldu taştı, Allah tekrarını nasip etsin," dedi.

Avrupa'da Bayramın Burukluğu

Fatih Ustacan ise, "Rabbim cümle ümmeti Muhammed’in bayramını mübarek eylesin. Zulümde olan Müslümanlara yardım eylesin, inşallah onları zaferlere ulaştırsın. Buralarda Avrupa topraklarında bayram biraz buruk geçiyor, çünkü bayramı bayram gibi hissedemiyoruz," diyerek duygularını ifade etti.aw229134-05.jpgBayramlaşma Coşkusu

Namazın ardından cemaat, bayramlaşarak birbirlerine iyi dileklerde bulundu. Bu buluşma, Müslümanların bir araya gelerek bayramın coşkusunu paylaşmaları için önemli bir fırsat oluşturdu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.