Doç. Dr. Ercoşkun’dan Kurban Eti Uyarısı: "Hemen Buzdolabına Koymayın"

Doç. Dr. Ercoşkun’dan Kurban Eti Uyarısı: "Hemen Buzdolabına Koymayın"
Kurban Bayramı’nda kesilecek kurbanların etinin nasıl muhafaza edilmesi gerektiği konusunda önemli uyarılarda bulunan Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, kesimden sonra etin bir süre dışarıda bekletilmesi gerektiğini belirtti.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi olan Ercoşkun, etin ölüm sertliği aşamasında donmasının, çözündüğünde en sert halinde olmasına yol açacağını söyledi.

Etin Dinlendirilmesi Önemli

Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, kesimden hemen sonra dondurulan etin sertleşeceğini vurgulayarak, "Yeni kesilmiş kurban eti, buzdolabına koymadan önce birkaç saat dinlenmelidir. Kesilmiş eti 24 saat dondurursak, et ölüm sertliği aşamasında donmuş olacak ve çözündürdüğümüzde en sert halinde olacak. Yeni kesilen et en yumuşak haldedir. Yavaş yavaş sertleşir ve daha sonra tekrardan gevşemeye başlar. Bu esnada damardaki kanlar süzülerek laktik asit oluşur ve mikrobiyal olarak daha güvenilir bir et ortaya çıkar" dedi.aw223894-03.jpgKahvaltıda Et Tüketiminden Kaçının

Ercoşkun, kesilen kurban etlerinin 15 gün buzdolabında saklanabileceğini belirterek, "Eğer eti dondurmak istiyorsak en az 24 saat bekletmemiz gerekiyor. Et, sindirimi zor bir besindir. Kahvaltıda et tüketmek yerine sindirimi kolay besinler yemeliyiz" diye konuştu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.