Erkeklere Taş Çıkartan Kadın Kasaplar Kurban Bayramı'nda Görev Başında

Erkeklere Taş Çıkartan Kadın Kasaplar Kurban Bayramı'nda Görev Başında
Kurban Bayramı’nın ilk gününde Bursa’daki kurban kesim yerleri, vatandaşların ibadetlerini yerine getirmesiyle dolup taştı.

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde bulunan Soğanlı Pazar Alanı'nda, kadın kasaplar maharetleriyle dikkat çekti.

Kurban Kesim Yerleri Doldu Taştı

Bursa’da belediyelerin belirlediği alanlarda kurban kesimleri yoğun şekilde devam ederken, Soğanlı Pazar Alanı en kalabalık noktalardan biri oldu. Hem büyükbaş hem de küçükbaş hayvanların kesiminde kadın kasaplar, erkeklerle birlikte çalışarak hünerlerini sergiledi.

Kadın Kasaplar Sahada

Erkek kasaplar kadar yetenekli olan kadınlar, kesim alanlarında büyük bir başarıyla çalıştı. Bazı kadın kasaplar astıkları koyunları parça parça ederken, bazıları ise oturdukları yerden büyükbaş hayvanları parçalara ayırdı. Kadın kasaplar, yaptıkları işin inceliklerini göstererek, erkek meslektaşlarına adeta meydan okudu.

İlk Defa Yapan da Var, Yıllardır Yapan da

Kadın kasaplar, Kurban Bayramı’nın manevi atmosferinde işlerini yaparken, bayramın anlam ve önemine de dikkat çekti. İlk defa kurban kesimi yapan kadınlar olduğu gibi, yıllardır eşlerine bu şekilde yardımcı olan kadınlar da vardı. Kadın kasaplar, herkesin Kurban Bayramı’nı kutlayarak, bu özel günün coşkusunu ve mutluluğunu paylaştı.aw229133-01.jpgBu yıl da Bursa’da Kurban Bayramı, kadın ve erkek kasapların birlikte gösterdiği emek ve dayanışma ile unutulmaz anılara sahne oldu.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.