HAK-İŞ Sendikası Cizre Belediyesinin işten çıkardığı işçiler için belediye önünde çadır nöbeti başlattı

HAK-İŞ Sendikası Cizre Belediyesinin işten çıkardığı işçiler için belediye önünde çadır nöbeti başlattı
HAK-İŞ Konfederasyonu Şırnak İl Başkanlığı DEM’li Cizre Belediyesi’nin işten çıkardığı 34 işçi için Belediye Binası karşısında çadır nöbeti başlattı.

dsc-4179.jpg

HAK-İŞ Konfederasyonu Şırnak İl Başkanı Nevzat Usal ve sendika üyeleri Cizre Belediyesinin geçen hafta içerisinde işten çıkardığı 34 işçi için Belediye Binası önünde nöbet çadırı kurup, basın açıklaması yaparak belediyeye tepki işçilere de destek verdi.

dsc-4204.jpgCizre Belediyesi karşısında nöbet çadırı kuran HAK-İŞ Konfederasyonu Şırnak İl Başkanlığı yöneticileri ve işten çıkarılan işçiler Cizre Belediyesi yöneticilerinin işçilere yönelik baskı ve Mobbing uygulamalarını ve işçi çıkarılmalarını düzenledikleri ortak basın açıklaması tepki gösterdi.

dsc-4196.jpg

HAK-İŞ Konfederasyonu Şırnak İl Başkanlığının düzenlediği nöbet çadırı eylemi ve basın açıklamasına Öz-Sağlık Sendikası Şırnak Şube Başkanı Murat Yardımcı, Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal, Osmanlı Ülkü Hareketleri Federasyonu Şırnak İl Başkanı Ahmet Atak ve vatandaşlar destek verdi.

dsc-4201.jpg

Belediyenin bu kararını, İşçi haklarının ihlali olarak görmekte ve bu durumun kabul edilemez olduğunu vurgulayan HAK-İŞ Konfederasyonu Şırnak İl Başkanı Nevzat Usal; “işçilerin emeği ve alın tert, hiçbir siyasi veya idari kararın kurbanı olmamalıdır. Sendika olarak, işten çıkarılan arkadaşlarımızın yanındayız ve bu haksızlığa karşı hukuki tüm yollara başvuracağımızı, onların haklarını sonuna kadar savunacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz. İşçilerimizin görevlerine iade edilmeleri için tüm yasal ve demokratik haklarımızı kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bu anlamda Belediye yönetiminden beklentimiz, bu haksız karardan bir an önce geri adım atarak İşçilerimizin işlerine iade edilmesidir.” Dedi.

dsc-4212.jpg

İşten çıkarılmaların ilk olarak beş kişiden başladığını belirten Usal, “mevcut işten çıkarılan işçi sayısı 34’e çıktı. Bizde bugün burada çadırı kurma kararı aldık. Bu çadırımız biz sesimizi yönetime duyurana kadar. Bir müzakere masası açana kadar. İş kıyımlarını durdurana kadar arkadaşlarımızla burada eylemlerimize devam edeceğiz. Haftalık basın açıklamalarımız gerçekleşecek. Genel merkezimizden Genel Başkanlarımız ve Genel Başkan Yardımcılarımız belirli aralıklarla çadırımızı ziyaret edecekler. Yani burada asıl olan en önemlisi işten çıkarılan arkadaşlarımızın işe dönmelerini sağlamak. Buradan belediye Başkanlarına da seslenen Uysal,işçinin iradesini hiçe saydılar ve işçi kıyımlarına devam ediyorlar. Onlar bunları yapmaya devam ettiği sürece bizde burada arkadaşlarımızla direnmeye devam edeceğiz.”

dsc-4238.jpg

Mazbatayı alıp başa geçtikleri günden çalıştığımız son güne kadar Mobbing ve baskılara maruz kaldıklarını ifade eden Viyan Ölmez, biz hiç pes etmeden işimize devam ettik. Emeklerimizin karşılığı işten çıkarılmamız oldu. Yedi yıldan bu yana emek veriyordum ama bu emeklerime karşılık bugün beni işten çıkarttılar. Davamızın peşini hiçbir şekilde bırakmayacağız. İşe iademiz gerçekleşene kadar davamızdan vazgeçmeyeceğiz ve son ana kadar mücadelemize devam edeceğiz. ”diye konuştu.

dsc-4252.jpg

Diğer işçiler gibi Mobbing ve baskılara maruz kaldığını ifade eden eski belediye çalışanı Funda Sağın ise bir ay içerisinde nedensiz bir şekilde iki defa görev yerim değiştirildi. Ama biz yine işimizi titizlikle yapmaya devam ettik.Fakat Belediye Başkanının görevlendirmiş olduğu belediye encümenleri tarafından mobbinge maruz kalıyorduk. En sonunda muhtemelen baş edemediler çıkardılar bizi haksız yere. Pes etmeyeceğiz, hakkımızı arayacağız. Sonuna kadar da mücadelemize devam edeceğiz.

dsc-4266.jpg

Yapılan basın açıklamasının ardından sendika başkanları ve işten çıkarılan işçiler kurulan nöbet çadırına geçip burada çadır nöbetine başladılar.

Kaynak:Hureyle Şan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.