Kaymakam Demir, “Eline Taş, Molotof ve Silah tutuşturulan gençler değil, Eli Kağıt, Kalem ve Kitap tutan gençler istiyoruz”

Cizre Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği “Cizre’de Bir Umut Bin Hayal” projesi programında konuşan Cizre Kaymakamı Nazlı Demir, “Eline Taş, Molotof ve Silah tutuşturulan gençler değil, Eli Kağıt, Kalem ve Kitap tutan gençler istiyoruz” dedi.

dsc-3996.jpgCizre Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği “Cizre’de Bir Umut Bin Hayal” projesi programında konuşan Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, biz Eline taş ve Molotof tutuşturulan, silah tutuşturulan gençler değil de kâğıt kalem tutan, kitap okuyan, geleceğe umutla bakan. Devleti ve Milleti ile bütünleşip kaynaşmış gençler istiyoruz.” Dedi.

dsc-4009.jpg

Cizre ilçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı dahilinde hayata geçirdiği “Cizre’de Bir Umut Bin Hayal” projesi kapanış programı ile sona erdi.

dsc-3984.jpg

6235 kişiye ulaşılan projede Baklava yapımı kursu, Filografi kursu, Özel eğitim öğrencilerine yönelik Müzik/Enstrüman kursu, Mardin ili kültür gezisi, Voleybol kursu ve turnuvası, Yabancı dil kursu, Ödüllü kompozisyon yarışması, 5000 çocuk ve gence yönelik bilgilendirme ve bilinçlendirme seminerleri düzenlendi.

dsc-4037.jpg

Cizre Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program proje tanıtımı ve sinevizyon gösterimi ile devam etti

dsc-4017.jpg

Ülkemizde polislik sadece belinde silah suçluların peşinde koşan bir meslek değil aynı zamanda toplumun devlet ve millet kaynaşmasına da önemli katkılar sunan önemli bir camia ve meslek olduğuna vurgu yapan Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir, “Cizre özelinde de Polislik Mesleği bambaşka bir noktadadır. Maalesef bu terör belası o hainler vatandaşla devlet arasına nifak sokmak için fırsat kolluyor. Bunun içinde ilk hedef kolluk kuvvetlerimiz oluyor. Hiç bir şey yapamazlarsa da bir çocuğun beynini yıkayıp, eline iki taş verip bir polis aracını taşlatmayı bir terör faaliyeti olarak göstermeye çalışıyorlar. Sonra küçücük çocukları bize karşı, devlete karşı ilçede Polisi, kırsalda jandarmayı taşlayan, Molotof kokteyli atan havai fişek ile saldıran ve kendince saçma sapan propagandalara giden insanlar haline getirmeye çalışıyorlar. Ama şunu unutuyorlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti çok güçlü ve hiçbir noktada yılmaz ve bu konuda da hiç yılmayacaktır. Devlet tüm kurumları ile beraber terörle mücadele ediyor. Biz insanımıza, çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkacağız. Biz boşluk bıraktığımız anda maalesef o hain zihniyet ve o hain insanlar, düşmanlar bizim çoluğumuzun çocuğumuzun beynini yıkayarak bize karşı düşman etmeye fırsat kolluyorlar. Onun için bu proje çok önemli ve güzel bir projedir dedi.

dsc-4041.jpg

Bu proje kapsamında 6235 kişiye ulaşıldığını belirten Demir, “bu proje geniş bir kitleye hitap eden bir proje. Kurslara katılanlar, Turnuvalar, geziler. Bunları hep birlikte değerlendirdiğimizde ciddi bir kitle oluşuyor. Yani 6200 kişi Cizre için çok büyük bir rakam. Tabi bu ulaştığımız kitle ile bağlarımızı koparmayacağız. Bugün işte eğittik, donattık sertifika verdik geziye götürdükten ibaret değil. Aynı zamanda onların hayat boyu rehberliğini de yapmamız lazım.”

dsc-4050.jpg

Vatandaşın huzur ve güvenliğinin herşeyin başında geldiğine vurgu yapan Demir, “bu uğurda biz devlet olarak gerekirse canımızı vermeye ve her türlü fedakârlığı da vermeye hazırız. Bunun içinde herkesin bilmesi gerekir Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm unsurları ile terörle mücadele ediyor ki bu onun çok güzel bir ayağıdır ve görünen yumuşak yüzüdür.” Dedi.

dsc-4058.jpg

Demir, ”Eline taş ve Molotof tutuşturulan, silah tutuşturulan gençler değil de kâğıt kalem tutan, kitap okuyan, geleceğe umutla bakan. Devleti ve Milleti ile bütünleşip kaynaşmış gençler istiyoruz. Bunun içinde sonuna kadar mücadele edelim.” dedi.

dsc-4053.jpg

Yapılan sunum ve konuşmaların ardından program pasta kesimi ve kokteyl etkinliği ile son buldu.

Programa Cizre Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nazlı Demir İlçe Emniyet Müdürü Murat Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kazım Sezgin, Kurum Müdürleri, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

dsc-4055.jpg

Kaynak:cizremgazetesi.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.