Medyanın Kalbi Kapadokya’da Atıyor

Medyanın Kalbi Kapadokya’da Atıyor
Nevşehir, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla düzenlenen 'Anadolu Basın Buluşmaları'nın ikinci etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Mardin Gazeteciler Derneği'nin organize ettiği buluşma, Güneydoğu, Doğu Anadolu, İç Anadolu, Akdeniz ve Ege Gazeteciler Federasyonu başkanları ve temsilcilerinin katılımıyla Ürgüp Tulpar Otel’de gerçekleşti.

Zengin Program ve Kapadokya'nın Büyüleyici Güzellikleri

Etkinliğin ilk gününde gazeteciler, Dervent Vadisi, Paşabağ, Göreme, Uçhisar Kalesi, Derinkuyu Yeraltı Şehri ve peri bacalarını ziyaret ettiler. Ürgüp Belediye Başkanı Ali Ertuğrul Bul, gazetecilere lavanta tarlası içinde kurulan çardakta pide ziyafeti sundu. Başkan Bul, eşi ile birlikte gazetecilere karşı samimi ve içten bir yaklaşım sergileyerek, Ürgüp için daha güzel projeler gerçekleştirmek adına var güçleriyle çalıştıklarını belirtti.kapodakya.jpgGazetecilerin sonraki durağı Derinkuyu oldu. Burada Derinkuyu Belediye Başkanı Taner İnce ve Derinkuyu Kaymakamı Onuralp Yılmaz ile görüşmeler yapıldı. Görüşmelerin ardından çeşitli turistik geziler düzenlendi ve akşam saatlerinde mesleki sorunların ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Mardin Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Çelik, açılış konuşmasında ‘Anadolu Basın Buluşmaları Projesi’ kapsamında önemli adımlar atıldığını vurguladı. Çelik, "Anadolu basınının tek vücut, tek ses olması için önemli adımlar attık. Bu birlik ve kaynaşma kaderine terk edilmiş Anadolu basını için yeni bir umut olmuştur. Artık sesimiz daha gür çıkacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın" dedi.kapodak54.jpgMeslek Yasası Çıkmalı

Ege Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cem Kaytan, gazetecilerin yaşadığı sıkıntılara değinerek, "Gazeteciler için en kısa zamanda bir Meslek Yasası çıkmalı. Kimlerin gazeteci olduğunu bu meslek yasası belirlemeli. Her önüne gelen bu mesleği yapmamalı" dedi.

Güçlü ve Özgür Basın

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu adına konuşan Başkan Vekili ve Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyet Başkanı A. Vahap Şehitoğlu, Anadolu basınının güçlü ve bağımsız olmasının demokrasinin sağlıklı işleyişi için hayati önem taşıdığını belirtti. Şehitoğlu, "Ekonomik sıkıntılar, dijital dönüşüm ve artan rekabet ortamı, yerel medya kuruluşlarımızın yaşamını tehdit ediyor. Bu zorlukların üstesinden gelmek için hem sektör içi dayanışmanın artırılması hem de devlet ve sivil toplum kuruluşlarının desteği büyük önem taşıyor" dedi.kapodakya211.jpgBasın İlan Kurumu'nun Desteği

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Şanlıurfa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Tahir Gülebak, görev süresi boyunca yerel basının yanında olduğunu belirtti. Gülebak, "Sorunlarınızın çözümü aşamasında sizin desteğinizi arkamda hissederek mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğime kuşkunuz olmasın" dedi.

Etkinliğe Batman’dan Ercan Atay ve Hatice Türkan, Nevşehir’den Hülya Bilen, Siirt’ten Atilla Durak, Diyarbakır’dan Mesut Fidançiçek ve İhsan Özdemir, Gaziantep’ten Murat Atay, Kilis’ten Abdullah Alpdağ, Kayseri’den Üstün Tuncer, Mersin’den Uğur Özgür, Fethiye’den Seda Köktener, Nazilli’den Ümit Özmen katıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.