Mekke'de 1,83 Milyon Hacı Bayram Namazını Kıldı

Mekke'de 1,83 Milyon Hacı Bayram Namazını Kıldı
Hac ibadetini yerine getirmek üzere Mekke'ye gelen 1 milyon 833 bin 164 Müslüman, Kurban Bayramı namazını Kabe'de kıldı.

Milyonlar Kabe'de Buluştu

Hac ibadeti için Mekke'de bulunan hacılar, Arafat Vakfesi'ni tamamladıktan sonra bayram namazı için Kabe'ye akın etti. Milyonlarca hacı, Kabe'ye vararak ziyaret tavafını gerçekleştirdi ve ardından bayram namazını kıldı. Bu yıl, dünyanın dört bir yanından gelen hacılar, Kabe'de büyük bir manevi coşku yaşadı.

Hacılar Müzdelife ve Mina'da

Namazın ardından hacılar, Müzdelife Vakfesi'ni gerçekleştirdiler ve buradan Mina'ya hareket ettiler. Mina'da hacılar, Akabe Cemresi'nde şeytan taşlama ritüelini yerine getirmek üzere yedi taş attılar. Bu ritüel, hac ibadetinin önemli bir parçasını oluşturuyor.

Dünyanın Dört Bir Yanından Gelen Hacılar

Bu yılki hac, Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirdikleri en büyük ibadetlerden biri oldu. Dünyanın dört bir yanından gelen 1 milyon 833 bin 164 hacı, Mekke'de bir araya gelerek Kurban Bayramı'nı büyük bir coşkuyla karşıladı.

Hacılar, Kabe'de yaşadıkları manevi anların ardından, Mina'da gerçekleştirecekleri ritüellerle ibadetlerini tamamlayacaklar.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.