Milletvekili Ekmen’den MEİGDER’e Ziyaret:"Medya Sorunları Ele Alındı"

Milletvekili Ekmen’den MEİGDER’e Ziyaret:"Medya Sorunları Ele Alındı"
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ile DEVA Partisi İl Başkanı Taner Işıkbay, Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyeti Derneğini (MEİGDER) ziyaret etti.

Daha çok medya organlarının ve gazetecilerin yaşadığı önemli sorunların çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı ziyarette, MEİGDER Başkanı A. Vahap Şehitoğlu, özellikle Anadolu basınının önemli iki büyük sıkıntısına dikkat çekti.

BASIN MESLEK YASASI ÇIKMALI

Birinci sorun olarak, gazetecilik mesleğini düzenleyen bir yasanın bulunmamasına işaret eden Şehitoğlu, “Ülkemizde gazetecilik meslek yasası olmadığı için dileyen herkes, eğitimine ve bilgi birikimine bakılmaksızın 'gazeteciyim' diyerek mesleğe başlayabiliyor. Bu durum, basın mesleğini her türlü istismara açık hale getiriyor ve haberciliğin tehdit ve şantaj aracı olarak kullanılmasına zemin hazırlıyor. Bu çarpık durumu ortadan kaldırmak için, gazetecilik mesleğini kimlerin yapabileceğini düzenleyen 'Basın Meslek Yasası' acilen çıkarılmalıdır” dedi.

HABER SİTELERİNİN TIKLANMA SORUNU

Şehitoğlu, ikinci büyük sorun olarak internet haber sitelerinin karşılaştığı 'tıklanma' sorununa değindi. Basın İlan Kurumu’nun (BİK) belirlediği tıklanma sayılarına ulaşmak için internet gazetelerinin büyük çaba sarf ettiğini belirten Şehitoğlu, “Anadolu’daki internet gazeteleri, resmi ilanlarının kesilmemesi adına tıklanma sayısını yakalamak için çok yoğun çaba sarf ediyor. Bu durum, özgün ve araştırmacı gazetecilikten uzaklaştırarak, tek sesli ajans haberciliğine yöneltiyor. İnternet gazeteleri hala tıklanma yarışına sokulmak yerine, içerik, haber kalitesi, alt yapı kalitesi ve kadrolu çalışanların sayısının artırılması gibi konular ön plana çıkarılmalıdır” ifadelerini kullandı.
Şehitoğlu, bu sorunların çözümü için TBMM ve Cumhurbaşkanlığı makamına seslerini duyurmak istediklerini belirterek, Milletvekili Ekmen’den destek talep etti.

YEREL BASININ ÖNEMİ

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen ise yerel basının önemine vurgu yaparak, “Büyük medyanın tekelleştiği bir dönemde yerel medya, farklı seslerin ve renklerin göründüğü ve nefes alabildiği tek alan olarak karşımıza çıkıyor. Ulusal medya düzeyine baktığımızda, neredeyse yüzde doksanının iki parti arasında bölüşüldüğünü görüyoruz. Böyle olunca, herhangi bir siyasi partiye, dini gruba ya da ekonomik çıkar grubuna bağlılığı olmayan, gerçekten mesleğini yapmaya çalışıp bu arada ailesinin ve işletmesinin geçimini sağlayan yerel basın, şu anda çok önemli bir rol oynuyor” dedi.
Ekmen, yerel basının karşılaştığı zorlukların farkında olduklarını ve bu konuda çözüm üretmek için çalışacaklarını belirterek, yerel basına destek vermenin sadece Mersin’in değil, tüm Türkiye’nin kamuoyuna kendini ifade edebilme hakkını koruma anlamına geldiğini ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.