TÜİK Açıkladı: Şırnak En Son Sırada

TÜİK Açıkladı: Şırnak En Son Sırada
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde yüz bin kişi başına düşen toplam hastane yatak sayıları belli oldu. Elazığ listenin başında yer alırken Şırnak ise son sırada yer aldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde yüz bin kişi başına düşen toplam hastane yatak sayıları belli oldu. Diyarbakır, Adıyaman, Elazığ, Malatya, Urfa ve diğer iller arasında bu konuda en dikkat çeken şehirler arasında yer alıyor. Peki, bu illerde hastane yatak sayıları ne kadar?

TÜİK Verilerine Göre İllere Göre Hastane Yatak Sayıları

TÜİK'in yayımladığı verilere göre, Türkiye'deki çeşitli illerde yüz bin kişi başına düşen hastane yatak sayıları şu şekildedir: Elazığ: 585 yatak, Malatya: 437 yatak, Batman: 288 yatak, Diyarbakır: 275 yatak, Bingöl: 267 yatak, Adıyaman: 216 yatak, Şanlıurfa: 195 yatak, Muş: 189 yatak, Şırnak:138 yatak

Bu verilere göre, yüz bin kişi başına en fazla hastane yatak sayısına sahip olan il Elazığ olurken, en az yatak sayısına sahip olan il ise 138 yatak ile Şırnak oldu..

Elazığ'ın yüz bin kişi başına düşen 585 hastane yatağı ile listenin başında yer alması, ilin sağlık altyapısının ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Elazığ, bölgedeki sağlık yatırımları ve hastane kapasitesindeki artışlarla dikkat çekiyor.

Şırnak'ta sağlık hizmetleri: neden düşük?

Şırnak ise yüz bin kişi başına düşen 138 hastane yatağı ile listenin sonunda yer almakta. Bu durum, Şırnak'taki sağlık hizmetlerine erişim konusundaki sıkıntıları gözler önüne seriyor. Sağlık altyapısının güçlendirilmesi için bölgede daha fazla yatırıma ihtiyaç olduğu görülüyor.

Sağlık Hizmetlerinde İyileştirme Çalışmaları

Türkiye genelinde sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi amacıyla çeşitli projeler ve yatırımlar yapılmakta. Özellikle yatak kapasitesinin artırılması, hastane sayılarının ve sağlık personeli istihdamının artırılması gibi çalışmalar sürdürülüyor. Bu bağlamda, TÜİK verileri, hangi illerde daha fazla yatırıma ihtiyaç duyulduğunu belirlemek için önemli bir kaynak teşkil ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.