Van'da Kürtçe yazıların üstü karalandı: Belediyeden açıklama geldi

Van'da Kürtçe yazıların üstü karalandı: Belediyeden açıklama geldi
Van Büyükşehir Belediyesi, kentin çeşitli noktalarındaki yollara Kürtçe “pêşî peya” yazılan trafik uyarı yazılarının karalanarak, “Türkiye Türk'tür, Türk kalacak” şeklinde karalanarak değiştirilmesine yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

Van Büyükşehir Belediyesi’nin yaya trafiğinin yoğun olduğu caddelere yazdığı “Pêşî Peya (Önce Yaya)" uyarı yazısı, bir grup tarafından silindi.

Kimliği belirsiz kişiler, yazının üzerini sprey boya ile karalayarak üzerine “Türkiye Türk'tür Türk kalacak” yazısını yazdı.

‘Bu saldırı kabul edilemez’

Kürtçe trafik uyarı yazılarının henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce karalanarak “Türkiye Türk’tür, Türk Kalacak” şeklinde değiştirilmesi üzerine Van Büyükşehir Belediyesi’nden açıklama geldi.

Belediye açıklamasında, “bu tarz yönelimlerin çok dilli belediyecilik faaliyetlerini engelleyemeyeceği belirtilerek;

“Öncelikle bu saldırıyı kınıyoruz. Kent halkının büyük bir bölümünün kullandığı dil olan Kürtçe’ye yönelik böylesi bir saldırı kabul edilemez. Ayrıca bu tarz saldırılar bizim çok dilli faaliyetlerimizi engelleyemeyecektir. Bu ırkçı yaklaşıma ilişkin başta adli mercileri olmak üzere ilgili kurumları harekete geçmeye davet ediyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak kentin zengin kültürel dokusunu korumak için tüm yasal haklarımızı kullanacağız. Farklılıkların zenginlik olduğu bilinciyle, herkesin eşit haklara sahip olduğu bir kentte yaşamak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.