Yağış uyarısına rağmen Cizre’de kanal çevresindeki evler neden tahliye edilmedi!

Yağış uyarısına rağmen Cizre’de kanal çevresindeki evler neden tahliye edilmedi!
Cizreli vatandaşlar sağanak yağış öncesi Meteorolojik uyarı olmasına rağmen ilçenin kritik alanlarında bulunan evlerin tahliye edilmemesi ve kritik bölgelerde ekiplerin bekletilmemesine tepki gösterdi.

Cizre’de geçtiğimiz Perşembe günü iftar vakti sağanak yağışın neden olduğu sel çok sayıda ev, işyeri ve araçların zarar görmesine neden oldu. Vatandaşlar yağış uyarısı olmasına rağmen kanal çevresindeki evlerin tahliye edilmemesine tepki gösterdi.

118709.jpg

Cizre’de kış aylarında yaşanan sağanak yağışlardan en fazla etkilenen yerler bu senede bu yağışlardan nasibini aldı. Yaşanan onca felakete rağmen ne vatandaşlar ders aldı ne de ilgili kurum ve kuruluşlar gerekli tedbirleri aldı. Meteorolojik uyarı olmasına rağmen Nur Mahallesinde kanal çevresindeki evler neden tahliye edilmemesi ve vatandaşların da uyarıları fazla dikkate almaması meydana gelen tahribatın oluşmasına zemin hazırladı.

Her kış ayında bu tür manzarayı yaşadıklarına vurgu yapan Mahalle sakinleri maalesef yaşanan bunca olaya rağmen gerekli tedbirler alınmıyor. Nur Mahallesi dere caddesi üzerindeki su kanalının küçük ve dar olması. Aynı zamanda da kanal çevresinde çarpık yapılaşmanın olmasından dolayı her yıl kanaldaki su taşıyor ve evler su altında kaldığı gibi büyük ve ağır çapta maddi hasar meydana geliyor. Yıllardır bu sorun olmasına rağmen hiçbir belediye bu soruna çözüm bulamadı.

cizre.jpg

Sel durumunda zarar gören yerlerde alt yapının da yetersiz olduğunu iddia eden mahalle sakinleri; alt yapı yeterli düzeyde olsaydı bu kadar tahribat olmazdı. Bu tür manzaralar yıllardır yaşanmasına rağmen geçici tedbirlerle sorun çözülmeye çalışılıyor. Biz vatandaşlar olarak bu yıl yaşanan bu sel felaketini örnek alarak bu tür olayların bir daha yaşanmaması, can kaybının olmaması, ev ve işyerlerinin zarar görmemesi için ilgili tüm kurum, kuruluş, STK ve diğer birimlerden sorumluluk almalarını. Hem alt yapının güçlendirilmesini hem de mahallenin içinden geçen su kanalında gerekli çalışmaların yapılmasını talep ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.