Yönetmelik Değişiklikleri Resmî Gazete’de Yayımlandı

Yönetmelik Değişiklikleri Resmî Gazete’de Yayımlandı
Basın İlan Kurumu Yönetmeliği ve Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği'nde yapılan bazı önemli değişiklikler, 19 Eylül 2024 tarihli Resmî Gazete'de yayımlandı.

Bu düzenlemeler, internet haber sitelerinin daha nitelikli yayıncılık yapmasını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Yayımlanan mevzuat, Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği’nde internet haber siteleri için asgari ziyaretçi trafik şartlarını içeriyor. Yeni düzenlemeler, güncel ziyaretçi sayıları ve sayfada kalma sürelerini yüzde 50 oranında düşürerek, ek gösterge oranlarını artırmayı hedefliyor. Bu değişiklikler, 1 Ekim 2024 tarihinde yürürlüğe girecek.

ekran-alintisi1.jpgYeni Asgari Ziyaretçi Trafik Sayıları

1 Ekim itibarıyla yürürlüğe girecek asgari ziyaretçi trafik şartları, belirli kriterleri sağlayan internet haber siteleri için ek gösterge avantajları sunacak. Örneğin, asgari fikir işçisi sayısının en az 2 katını istihdam eden ve asgari tekil ziyaretçi sayısı da bu rakamın üzerinde olan sitelere 1/2 oranında, en az 3 katını istihdam eden sitelere ise 1 katı ek gösterge verilecek.

Gazete Nüshalarının Teslim Süresi Uzatıldı

Ayrıca, Basın İlan Kurumu’nun yeni teşkilat yapılanması nedeniyle gazetelerin basılı nüshalarının Kurum şubelerine teslim süresi de üç iş gününe çıkarıldı. Bu değişiklikler, basın sektörünün daha verimli çalışmasına katkı sağlayacak.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.