HÜDA-PAR ŞIRNAK`TA HUSUMETLİ İKİ AİLEYİ BARIŞTIRDI

HÜDA-PAR ŞIRNAK`TA HUSUMETLİ İKİ AİLEYİ BARIŞTIRDI
Özdemir ve Ekinci aileleri arasında çocuklardan kaynaklı ve silahların da kullanıldığı kavga nedeniyle husumet başlamıştı. Yapılan birçok girişim ardından devreye giren HÜDA-PAR yetkilileri Kasrik beldesinde düzenlediği barış...

Özdemir ve Ekinci aileleri arasında çocuklardan kaynaklı ve silahların da kullanıldığı kavga nedeniyle husumet başlamıştı. Yapılan birçok girişim ardından devreye giren HÜDA-PAR yetkilileri Kasrik beldesinde düzenlediği barış programı ile sonlandırdı. Kasrik Beldesinde Batüyan aşiretinin önde gelen isimlerinden Nadir Şanlı’nın evinde gerçekleştirilen barış programına, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Dr. Aydın Gök, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve İktisat İşleri Başkanı EyyüpYanaç, Şırnak İl başkanı Abdullah Kılınç, Cizre İlçe başkanı Ahmet Elçin, İmam Abdullah Deniş ve her iki ailenin ileri gelenleri katıldı. Programda bir araya gelen Özdemir ve Ekinci aileleri, karşılıklı olarak husumeti bitirdiklerini belirtip, birbirleriyle kucaklaşarak barıştılar.

 

Barış programı nedeniyle Kasrik’e gelen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aydın Gök, her iki ailenin barış kararlarından dolayı kendilerini tebrik ederek, “Şırnak ilimize bağlı Kasrik beldesinde Özdemir ve Ekinci aileleri arasındaki meseleyi çözmek ve barışla neticelendirmek üzere buraya geldik. Allaha hamd olsun, bu iki aile arasındaki bu mesele hayırla ve sulh ile neticelendi. Biz de bunun için buradaydık. Her iki aileye de bu hayırlı kararı verdikleri için tebrik ediyoruz. Allah onlardan razı olsun diyoruz. Ayrıca, ilerde de hiçbir problem ve müşkülatın olmaması için kendilerine duacıyız. İnşallah Allah Teâlâ aralarındaki muhabbeti, kardeşliği ve sevgiyi artırır inşallah” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.