İDİL`DE MEZBAHANE YAPIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

İDİL`DE MEZBAHANE YAPIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
Şırnak’ın İdil İlçe Belediyesi, hayvan kesim işlemini daha modern şartlarda gerçekleştirmek için başlatmış oldukları mezbahane binasının yapımı devam ediyor.İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığının ekonomik desteğiyle...
Şırnak’ın İdil İlçe Belediyesi, hayvan kesim işlemini daha modern şartlarda gerçekleştirmek için başlatmış oldukları mezbahane binasının yapımı devam ediyor.

İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığının ekonomik desteğiyle İdil Belediye başkanlığının projesi olarak inşa edilen modern tip mezbahana inşaatında yapı işlerinin yüzde 70’i bitmiş durumda.

İlçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan ve hazine arazisinin üzerinde inşa edilen mezbahana 500 metre kare, iki katlı, bir katında soğutucu odaların mevcut. Mezbahanenin tip proje olduğu, inşaat çalışmalarında, bina içinde fayans çalışmalarının devam ettiği, dış cephede çatı çalışmasının bittiği, yüzde 30 kalan işin bitirilmesi için çalışmanın bütün hızıyla devam ediyor. İlçenin eski mezbaha nenin tek göz bir odadan olduğu için çok sağlıksız ortamlarda hayvan kesimi gerçekleştirildiği için idilin modern bir mezbahaneye acil ihtiyacı olduğu dile getirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.