İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ BAŞKANI ŞIRNAKLI GENÇLERLE SEÇİM SÜRECİNİ KONUŞTU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ BAŞKANI ŞIRNAKLI GENÇLERLE SEÇİM SÜRECİNİ KONUŞTU
İstanbul Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Enes Kaşkaş Şırnaklı gençlerle seçim sürecini konuştu Şırnaklı gençlerle görüntülü iletişim kuran İstanbul Üniversitesi...
İstanbul Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Enes Kaşkaş Şırnaklı gençlerle seçim sürecini konuştu

Şırnaklı gençlerle görüntülü iletişim kuran İstanbul Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı ve daha önce 27. Dönem İstanbul 2.bölge milletvekili adayı Enes Kaşkas Türkiye’nin 81 ilini dilini, ırkını, mezhebini ayrım etmeden tüm herkesle kucaklayan bir devlet başkanı seçilmiş olduğunu söyledi

Kaşkaş  Şırnak’lı Gençlere sorularına yanıt verdi .

Gençlerden Agit Zengin ‘in Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde hükümet süreci nasıl işleyecek? Sorması üzerine sayın Kaşkaş şunları ifade etti :

Bir seçim yaşandı, Cumhurbaşkanımız yüzde 52,5 oyla seçildi. Milletvekilliğinde de AK Parti 295 milletvekili çıkardı. Bakanlar kurulu zaten meclisten oluşmayacak. Mecliste ittifak ortağımız MHP. Milletimizin çıkarına olan tüm yasalarda onlar destek verecektir. Bu ilerleyen zamanlarda sayın Genel Başkanımızın yapacağı çalışmalarla kendini gösterecektir.”

 Genlerden Murat Güler’in AK Parti’nin kırmızı çizgisi var mı?  Sorusuna ise Kaşkaş şu şekilde cevap verdi.

“Kırmızı çizgilerimiz vardır ama şu an ittifak ortağımız MHP. Şu anda beraber hareket ediyoruz. Onların verdiği destekle 24 Haziran’da seçime gittik. İleriki zamanlarda koalisyon veya destek gibi konularda başka partilerden de destek alınabilir. Şu anda bir şey söyleme şansımız yok.”

Ardından gençlere açıklamada bulunan Adem Çakmakçı şunları söyledi

“AK Parti`nin kimliği muhafazakâr demokrat  tır .  Bizim davamız değişim sözü ile yola çıktı . Ekonomimizin düştüğü uçurumdan sadece para politikaları ile çıkabilmesi imkansızdı. Para politikalarının, ciddi mali politikalarla desteklenmesi, üretim politikalarıyla bütünleşmesi gerekirdi. Yatırımlar durmuş, üretim gerilemiş, kamu toplam borç yükümüz GSMH’nın yüzde 70’ini aştığı için uluslararası kaynaklar nezdinde ekonomimiz iflas etmiş durumlara sürüklenmişti. O dönemde davamızın önde gelenlerin yaptığı Televizyonda açık oturum programları ile başta İş Dünyasının ve halkımızın güvenini kazandı.Parti ismi olarak iki önemli unsura yer verildi “Adalet ve Kalkınma” böylece Muhafazakar Demokrat kimliği ile 14. Ağustos 2001 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partimiz kurulmuş oldu partimizin kuruluşundan 15 ay sonra geçerli oyların yüzde 34,63’ünü alarak AK Parti iktidar oldu. Yasaklı olan genel başkanımız hükümet kurma yetkisi 8 Mart 2003 tarihinde yapılan yenilenme seçimi ile Siirt ilinden Meclis’e giren yasaklı genel başkanımız Abdullah Gül’ün istifası üzerine 15 Mart 2003 tarihinde Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlığında 59. Hükümet kuruldu. Sürdürülebilir büyümenin hedef alınması çok önemliydi. 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçların da halkın adamı Genel başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğanın  1.Devlet başkanımız  seçilmesiyle yine anladık ki bu ülkeyi   Recep Tayyip Erdoğan dan Başkası Yönetemez  çıkan sonuçlar ülkemize bölgemize milletimize hayırlı uğurlu olsun kazanan Türkiye oldu. Bundan sonra dış mihraplar düşünsün . Ekonomi üzerinden oyun oynayanların oyunu bozuldu . Terör el elle kol kola gelenler yenildi ülkenin ve dünyanın lideri Recep Tayyip Erdoğan onlara gereken cevabı halkı ile birlikte verdi .  Bizlere telefon bağlantısıyla görüntülü konuşalım değerli vekil adayımız Sayın Enes kaşkaş beyefendiye teşekkürü borç biliriz. Tabi ki söz konusu İstanbul olunca  1.bölge adayı adayımız olan Alim Purtul un bölgemize yaptığı nezaket ziyaretlileri içinde ayrıca teşekkür ederiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.