Karakola Taciz Ateşi Açan 2 Pkk`lı Etkisiz Hale Getirildi

Karakola Taciz Ateşi Açan 2 Pkk`lı Etkisiz Hale Getirildi
Şırnak'ta, karakola taciz ateşi açan 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik,kaynaklarından alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Milli Jandarma Karakoluna, bir grup PKK'lı terörist...
Şırnak’ta, karakola taciz ateşi açan 2 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik,kaynaklarından alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Milli Jandarma Karakoluna, bir grup PKK’lı terörist taciz ateşi açtı. Saldırının ardından kaçan teröristleri yakalamak için İl Jandarma Komutanlığınca operasyon başlatıldı. Üçkiraz köyü kırsalında insansız hava aracı (İHA) ile tespit edilen 2 PKK’lı terörist, bölgeye gönderilen yakın hava desteği ile etkisiz hale getirildi. Bölgede operasyonlar sürüyor.

Şırnak Milli Jandarma Komando Tabur Komutanlığına akşam saatlerinde taciz ateş açan ve Cudi Dağı bölgesine kaçan 2 terörist, Üçkiraz köyü kırsalında İHA ile tespit edildikten sonra yakın hava desteği ile etkisiz hale getirildi.Cudi Dağı bölgesinde 2 teröristin etkisiz hale getirilmesiyle ilgili Şırnak Valiliğinceyapılan yazılı açıklamada,İlimiz, merkez ilçe sınırları içerisinde konuşlu Milli Jandarma Komando Tabur Komutanlığına, 28 Temmuz 2018 günü saat 17.50 sıralarında, bölücü terör örgütü mensupları tarafından taciz girişiminde bulunulmuş, kaçan bölücü terör örgütü mensuplarının yakalanması için Şırnak İl Jandarma Komutanlığınca operasyon başlatılmıştır.Cudi Dağı, Üçkiraz köyü kırsalında İHA tarafından tespit edilen 2 bölücü terör örgütü mensubu, düzenlenen yakın hava desteği ile etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede operasyona kararlılıkla devam edilmektedir” denildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince 20-27 Temmuz’da Şırnak, Mardin, Erzurum, Bingöl ile Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarda 44 terörist etkisiz hale getirildi.Genelkurmay Başkanlığından yapılan haftalık bilgilendirmeye göre, 20-27 Temmuz tarihlerinde, PKK/KCK terör örgütünün barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullandığı Şırnak, Mardin, Erzurum, Bingöl ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlara taarruz anlayışıyla aralıksız devam edildi.İcra edilen operasyonlarda yurt içinde 30 ve yurt dışında 14 olmak üzere toplam 44 terörist etkisiz hale getirildi. Türk Silahlı Kuvvetlerince, hudut güvenliğine yönelik denetim ve kontrollerde 1 Ocak 2018 tarihinden bugüne kadar sınırlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 193 bin 773 kişi yakalandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.