?Kardeşlik Ve Spor Turnuvaları" Şırnak`ta Devam Ediyor

?Kardeşlik Ve Spor Turnuvaları" Şırnak`ta Devam Ediyor
Doğu ve Güneydoğu Anadolu`da "Kardeşlik ve Spor Turnuvaları" kapsamında başlayan etkinlikler, Şırnak'la birlikte 9 ili kapsıyor. Şırnak'ta devam eden turnuvalar, 3x3 basketbol, badminton...
 

 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu`da "Kardeşlik ve Spor Turnuvaları" kapsamında başlayan etkinlikler, Şırnak’la birlikte 9 ili kapsıyor. Şırnak’ta devam eden turnuvalar, 3x3 basketbol, badminton ve masa tenisi branşlarını kapsıyor.

ŞırnakGençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Ekinci, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, terör olaylarının yaşandığı illerde sporun birleştirici, bütünleştirici ve kaynaştırıcı gücünü kullanmak amacıyla böylesi anlamlı bir projenin başlatıldığını söyledi.

Ekinci, bölge gençliğinin ve halkın spor olarak gelişiminin sağlanması için başlatılan "Kardeşlik ve Spor Turnuvaları"nın Şırnak’ta büyük bir ses getirdiğini belirtti.

Ekinci "Bu proje Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden belirlenen 9 ili kapsıyor. Bu illerimizde de bu etkinlikler devam ediyor. Şırnak’ta başlayan etkinliğimize beklemediğimiz bir katılım oldu. Çocuklarımız büyük bir ilgi ve istekle "Kardeşlik ve spor Turnuvaları"na katıldılar. Bizde bu etkinliğin sağlıklı bir şekilde yapılması için tüm çalışanlarımızla seferber olduk. Onların huzurlu bir şekilde aktivitelerini sürdürmelerini sağladık. Turnuvamız yarın yapılacak Karizma Basketbol gösterisiyle son bulacak" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Lokman Ekinci, terör saldırılarının ardından güvenlik güçlerince kentte gerçekleştirilen başarılı operasyonlarla artık huzurun yaşandığını söyledi.

Huzurun yatırımları da beraberinde getirdiğini, binlerce öğrenciyi sporla buluşturduklarını ifade eden Ekinci, yaşanan sıkıntıları bertaraf etmek, gençlere spor imkanı sunmak için Gençlik ve Spor Bakanlığının kentte birçok projeyi önümüzdeki süreçte hayata geçireceğini belirtti.

2 yıl içerisinde il genelinde eksik olan tüm tesislere kavuşacaklarını söyleyen Ekinci, "Bakanlığımız Cizre ilçesinde 10 bin 500 kişilik futbol stadı, İdil`de 3 bin kişilik futbol stadı, Beytüşşebap, Uludere ve Güçlükonak ilçelerinde kapalı spor salonları, idari bina, sentetik futbol sahaları gibi birçok spor tesisini ilimize kazandırıyor. Şırnak çok genç bir nüfusa sahip. 0-29 yaş arasında 285 bin kişinin bulunduğu kentte, tesislerde büyük yoğunluk yaşanıyor. Kimi zaman talebe yetişmekte zorlanıyoruz. Özellikle kız çocuklarının spora yönelik talebinin artmasından gurur duyuyoruz.

Şırnak`ta kız çocuklarının spor tesislerine kayıt yaptırmasından duydukları memnuniyeti ifade eden Ekinci, “Daha önce örgütün bu çocuklarımızı gitar, saz dersi bahanesiyle götürüp, kötü amellerle yetiştirip hangi konuma getirdiklerini biliyoruz. Devlet ise onları iyi bir sporcu olarak yetiştirmek için uğraşıyoruz. Bu gerçekleri ailelerin de gördüğünü ve çocuklarını spora, kurslara gönderiyorlar. Yeterli tesis ve personele ulaştıklarında daha fazla gence hizmet vereceklerini aktararak, 2 yıl öncesine kadar kentte 8 dalda 8 bin öğrenci varken şimdi 24 dalda 26 bin lisanslı sporcunun bulunuyor. Faal sporcu sayısının 7 bin kişi oldu. Okulların tatil olmasıyla Şırnak Belediyesi iş birliğiyle açtıkları, futbol, voleybol, resim, bağlama, gitar, keman ve ebru başta olmak üzere toplam 16 ayrı kursta 4 bini aşkın kursiyer eğitim gördü. Gençlere imkan verildiğinde, halterde Hurşit Atak, güreşte Sinan Sadak gibi Avrupa ve dünya şampiyonu sporcular yetişebilecek” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.