KOSGEB KURSİYERLER İÇİN SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLEDİ

KOSGEB KURSİYERLER İÇİN SERTİFİKA TÖRENİ DÜZENLEDİ
Şırnak’ın Silopi ilçesinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) bünyesinde kurs gören 30 öğrenci düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. ...
 Şırnak’ın Silopi ilçesinde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) bünyesinde kurs gören 30 öğrenci düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

         Sertifikaları KOSGEB İl Müdürü Abdullah Yurten ile Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Heşar Haşimoğlu birlikte dağıttı. KOSGEB İl Müdürü Abdullah Yurten sertifika alan kursiyerlere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

         Törende konuşan Yurten, sertifikaların altın bilezik değerinde olduğunu ifade ederek, “Kosgeb’e giriş biletiniz. Bir işyeri açtığınız zaman bu sertifika ile bu anahtar ile devlet karşılıksız olarak 18 Bin lira makine tesisat hibesi 2 bin lira kuruş masrafı ve 30 bin lira işletme giderleri hibesi veriyor. Makine tesisatınız yetmez ise 100’bine kadar da teminat mektubu karşısında sıfır faizli borç kullanabiliyorsunuz. 30 ay boyunu ödemiyorsunuz. 30 aydan sonra 8 eşit taksitle 3 ayda bir ödüyorsunuz. Çok güzel bir destek. Yani kesinlikle bu almış olduğunuz sertifikaları küçümsemeyin. Basit bir sertifika olarak görmeyin. Bunlar altın bir bilezik. Mevzuat gereği ilk olarak işyerinizi açacaksınız. Daha sonrasında Kosgeb’in veri tabanına girişimci olarak kayıt yapmanız gerekiyor. En sonunda da proje hazırlamanız gerekiyor. Kosgeb’in sitesinde kılavuzlarımız var. Fikriniz ve birazda sermayeniz varsa hızlı bir şekilde işyerinizi açmanızı tavsiye ediyoruz. Kosgeb diyor ki yeter ki açın. İlinize bölgenize faydanız olsun. Biz sizin her türlü yanınızdayız” şeklinde konuştu.

         Şırnak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Heşar Haşimoğlu, “5 yıl içerisinde yaklaşık 500 kursiyere ulaştık. 500 yakın sertifika açtık. Ama sicil kayıtlarına baktığımız zaman içler acısıdır ki bu arkadaşlarımız sanki bu sertifikaları alıp içeriye atıyorlar. Müdür bey güzel bir konuya değindi. Kosgeb web sitesinden bu sertifikanın neye yaradığını inceleyip biran önce müracaat ederlerse çok daha iyi olur” ifadelerini kullandı.

         Daha sonra kursiyerlere sertifikaları dağıtılıp toplu fotoğraf çekildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.