MHP KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI SİLOPİ`Lİ KADINLARIN GÜNÜNÜ KUTLADI

MHP KADIN KOLLARI BAŞKANLIĞI SİLOPİ`Lİ KADINLARIN GÜNÜNÜ KUTLADI
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Silopi Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenledi. Etkinlikte çalışan ve görevleri başında olan bayanlara gül verildi.MHP Silopi Kadın Kolları...
 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Silopi Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği düzenledi. Etkinlikte çalışan ve görevleri başında olan bayanlara gül verildi.

MHP Silopi Kadın Kolları Başkanı Çicek Ürek  ve beraberindekiler ilk olarak Silopi Belediyesine bağlı Kadın Eğitim Destek ve Kültür Merkezinde çalışan kadınlar ile bir araya geldi.

Kadın Eğitim, Destek ve Kültür Merkezi müdiresi Gönül Ürgen tarafından karşılan MHP’li kadınlar daha sonra kursiyerlerin günlerini kutlayarak gül takdim etti.

Ziyaretlerine devam eden MHP’li kadınlar daha sonra Atatürk İlk Orta Okulu, Şehit Jandarma Er Mehmet Halil Barkın İlkokulu ve Mehmet Akif Ersoy İlk Ortaokullarında görevi başında olan öğretmenleri ziyaret ederek günlerini kutladılar.  

Etkinlik sonrası MHP Silopi Kadın Kolları Başkanı Çiçek Ürek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Başkan Çiçek Ürek Şunları söyledi.  “8 Mart Dünya Kadınlar Günü BM tarafından 1977 yılında ilan edilmiş olmakla birlikte geçmişi daha eski tarihe dayanmaktadır. 1800’lü yıllarda ABD’de bir tekstil fabrikasında çalışan kadınların daha iyi çalışma koşulları, erkeklerle eşit haklara sahip olma ve daha iyi ücret alma isteğiyle başlattıkları grevin kanlı bitmesi sonucu ortaya çıkmıştır kadınlar günü. 8 Mart tüm Dünya’da kadınların eşitlik, daha huzurlu bir hayat ve özgürlük isteklerini dile getirdikleri bir gündür. Her zaman kadın erkek eşitliğinden söz edilse de uygulamada maalesef bunu görmek mümkün değil. Etrafımızda baktığımızda kadını her yerde görüyoruz.

Kadınlar hayatın her alanında aktif rol üstleniyor. Diğer yandan ise annelik gibi önemli bir görev ile geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı yetiştiriyor. Kadınların ayrıcalıklı olmaları değil insan oldukları için her konumda geçerli haklara sahip olması gerekir diye düşünüyorum. Kadınların sağlık, eğitim, siyaset vs gibi her alanda aktif olarak görev almalarına fırsat verilmelidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlarımız için oldukça önemli kararlar aldığını görüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.