PATLAMANIN ŞİDDETİ GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

PATLAMANIN ŞİDDETİ GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI
Şırnak'ın Cizre ilçesine bağlı Katran Köyünde 1 kişinin öldüğü 9 kişinin yaralandığı patlamada evdeki tahribat gün ağarınca ortaya çıktı. ...
 

Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Katran Köyünde 1 kişinin öldüğü 9 kişinin yaralandığı patlamada evdeki tahribat gün ağarınca ortaya çıktı.

             Cizre’ye bağlı katran köyünde dün gece Mahmut Tağ’a ait evde meydana gelen ve tüp patlaması sonucu iki katlı evin üst katı yıkılırken olayda ev sahibi Mahmut Tağ öldü, evde bulunan ve aralarında çocuk ve kadınlarında bulunduğu 9 kişi yaralandı. Köylülerin, vatandaşların ve güvenlik güçlerinin seferber olduğu arama kurtarma çalışmaları gece geç saatlere kadar devam ederken, evde oluşan tahribat gün ağarınca ortaya çıktı.

            Jandarmanın geniş güvenlik önlemi aldığı evde olay yeri inceleme ekipleri detaylı incelemelerini sürdürürken, olayda hayatını kaybeden ev sahibi Mahmut Tağ’ın cenazesi de sabah erken saatlerde gözyaşları arasında defnedildi.Tağ için köy meydanında taziye çadırı kuruldu,yakınları taziyeleri kabul etti.

            Meydana gelen tüp patlaması sonucu ortalığın savaş alanını aratmadığını ifade eden Köy Muhtarı Halil Can, Saat 9 sıralarında ben çavuşköyünde bir ziyarete gitmiştim oraya varır varmaz patlama olduğu bilgisi geldi. Bende köye geldiğimde o esnada herkes bir koşuşturma içindeydi. Enkaz altındaki insanların çıkarılması için herkes seferber olmuştu. Olay esnasında devletin tüm birimlerine bilgi verdik. Devlet büyüklerimiz vali, kaymakam merkez komutanı olay yerine geldiler çok yardımları oldu Allah razı olsun. İlk enkaza ulaştığımızda kimi yanık haldeydi yaralıydılar. Daha sonra ev sahibi Mahmut Tağ’ın cenazesini çıkardık ama vefat etmişti. Süleyman Bozkurt İstanbul’dan ev sahibinin misafiri olarak gelmişti. Misafirin hastanede tedavisi devam ediyor. AFAD, itfaiye, ambulans hemen yetiştiler onlarda seferber oldular. Bildiğim kadarıyla evde tüp sızma yapmış, kapı pencere açık olduğu için sıkışma olmuş çay yaparken bunlar çakmağı kullanınca patlama olmuş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.