Antibiyotik Etkisi Bilinen Soğanın Kebabı İçin Hummalı Çalışma
Lezzeti ve ürün çeşitliliğiyle ön plana çıkan, UNESCO’nun gastronomi dalında `Kreatif Şehirler Ağı`nda yer alan Gaziantep’in önemli lezzetlerinden soğan kebabı, kış aylarında en çok tercih edilen yemeklerin başında geliyor. Restoran şefleri ise kış döneminde soğan kebabı için hummalı bir şekilde çalışmaya başladı. Gastronomi alanında UNESCO tarafından tescillenen Gaziantep mutfağında önemli bir yeri olan soğan kebabı, gribal enfeksiyonlara karşı koruyucu ve etkisi nedeniyle çokça tüketiliyor. Acı soğan ve etin birleşmesiyle oluşan, nar ekşisi, pul biber ve limonla terbiye edilen kebap, görüntüsü ve lezzetiyle dikkat çekiyor.
“Soğan kebabı kışın habercisidir”
4 kuşaktır kebapçılık yaptığını ifade eden Burhan Çağdaş, “Soğan kebabı kışın habercisidir. Soğanla etin önce ateşte pişip daha sonra nar suyu ile terletilmesi ile yapılan Gaziantep’in en meşhur ve kıymetli yemeklerinden birisidir. Çoğu insanların ilaç diye değerlendirdikleri güzel bir yemektir. Etin o ağırlığı ve soğanın kokusunu nar pekmezinin suyu ile demlendirme dediğimiz yöntem ile ateşin üzerinde bir 15-20 dakika kadar bekletmemizle çok daha lezzetli bir hale gelir” dedi.
“Gribe karşı çok faydalıdır”
Soğan kebabının gribe karşı etkili olduğunu belirten Çağdaş, ”Gribe çok faydalı olduğunu biliyoruz. Doktorlar zaten sürekli soğanın faydalarından bahsediyor. İnsanlar fazla soğan tüketemezler normalde 1 ya da 2 tane soğan yiyebilecekken bu yemekle onlarca soğanı yiyebiliyorlar. Çünkü o nar suyu ile terlettiğimiz için soğanın o acılığı ve kokusu gidiyor ayrı ve güzel bir lezzet geliyor” şeklinde konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.