Okul Başarısının Sırrı: Doğru ve Dengeli Beslenme

Okul Başarısının Sırrı: Doğru ve Dengeli Beslenme
Doğru beslenme, öğrencilerin sadece bedensel değil zihinsel gelişimleri ve okul başarıları üzerinde de büyük etkiye sahip.

Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, sağlıklı ve düzenli beslenme alışkanlığının çocukların okul çağındaki başarılarına katkı sağladığını vurguluyor. Uzel, "Çocukların yeterli protein almaları ve dört ana besin grubundan besinleri düzenli tüketmeleri büyük önem taşır" dedi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün Türkiye Çocukluk Çağı Şişmanlık Araştırması'na göre, 7-8 yaş grubundaki çocuklarda obezite oranı %9,9 olarak açıklanmış durumda. Bu verilere dayanarak Doç. Dr. Uzel, çocukların okul döneminde sağlıklı beslenmelerinin gelecekteki sağlıkları için de büyük bir adım olduğunu belirtti. Uzel, okul çağındaki çocukların beslenme düzenlerinin, eğitim saatlerine göre planlanması gerektiğini söyleyerek, ara öğünlerin önemine dikkat çekti.

Beslenme Çantasında Olması Gerekenler

Doç. Dr. Uzel, çocukların beslenme çantasında olması gereken temel besinleri şöyle sıraladı: "Beslenme çantasında süt ürünleri, et, yumurta, baklagiller, sebze-meyve ve ekmek-tahıl gruplarına yer verilmelidir. Yüksek protein içeriği ve uzun süre tokluk hissi veren haşlanmış yumurta, iyi bir tercih olabilir." Ayrıca, kuruyemiş ve kuru meyvelerin hem enerji verici hem de zihinsel gelişime katkı sağladığını belirtti.

Beslenme çantasında gıdaların uygun şekilde saklanmasının önemine değinen Doç. Dr. Uzel, süt ve süt ürünlerinin doğru koşullarda muhafaza edilmesi gerektiğini, yalıtımlı çantaların tercih edilmesinin en sağlıklı yöntem olduğunu vurguladı.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.