Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Giresun`da Açığa Alınan Doktora Sahip Çıktı

Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Giresun`da Açığa Alınan Doktora Sahip Çıktı
Şırnak Sağlık- Sen Şube Başkanı Gıyasettin Ucaş,, Giresun`da eşinin ilaçlarını yazdırmaya giden ve hastane önünde polisler tarafından ters kelepçe takılıp,yüzüne biber gazı sıkılarak...
 

Şırnak Sağlık- Sen Şube Başkanı Gıyasettin Ucaş,, Giresun`da eşinin ilaçlarını yazdırmaya giden ve hastane önünde polisler tarafından ters kelepçe takılıp,yüzüne biber gazı sıkılarak gözaltına alınmaya çalışan 82 yaşındaki Yusuf Topal’ın ölümüyle sonuçlanan olayda açığa alınan doktor Ö.Y.`ye sahip çıktı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikası(Sağlık-Sen) Şırnak Şube Başkanı Gıyasettin Ucaş, Giresun’da bir vatandaşın hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan olayın ardından açığa alınan doktor  ile ilgili bir açıklama yaptı.Ucaş,Aile Hekiminin görevden alınmasını doğru bulmadığımız gibi olayında takipçisi olacağız dedi.

Yaşanan olaydan dolayı cami olarak büyük bir üzüntü içerisinde olduklarını ifade eden Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikası(Sağlık-Sen) Şırnak Şube Başkanı Gıyasettin Ucaş,Söz konusu üzücü olay, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu gerçekleşmiş ve tüm boyutlarıyla araştırılmaktadır. Bu üzücü olay öncesinde vatandaşın sağlık hizmeti talebinin karşılanması noktasında aile hekimimiz tarafından uygulamaya esas olan geçerli ve gerekli kurallar dışında suç teşkil edecek hiçbir tasarruf söz konusu değildir. Hal böyle iken kamuoyunda oluşan infialin etkisinde kalınarak aile hekimimiz açığa alınmıştır” dedi.

         Ucaş,Hiçbir sağlık çalışanımız yargısız infaza maruz kalmamalıdır. Sağlıkta şiddetin arttığı bir dönemde, özellikle medya başta olmak üzere tüm sorumlu kesimler sağlık çalışanlarımızı töhmet altında bırakan, suçlayan ve cezalandırma talebinde bulunan ifadelerden uzak durmalıdır. Aile hekimimizle ilgili olarak başlatılan idari süreç hızlı bir şekilde tamamlanmalı ve aile hekimimiz en kısa sürede görevine iade edilmelidir. Sağlık-Sen olarak sürecin takipçisi olacağız” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.