Sağlık-Sen Şırnak Şubesi Heyetinden Uzungeçit Belediyesine ziyaret

Sağlık-Sen Şırnak Şubesi Heyetinden Uzungeçit Belediyesine ziyaret
Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal ve beraberindeki heyet, Uludere’nin Uzungeçit Belediyesini ziyaret edip, Başkan Sadık Yıldırım ile bir araya geldi.

Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı ve beraberindeki heyet 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Uzungeçit Belediye Başkanlığına seçilen Başkan Sadık Yıldırım’ı makamında ziyaret edip, yeni görevinde başarı dileklerinde bulundular.

Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal, beraberindeki heyet ve Uludere Temsilciliği üyeleri ile birlikte Uzungeçit Belediye Başkanı Başkan Sadık Yıldırım ile bir araya geldi.

whatsapp-image-2024-05-15-at-14-28-59.jpeg

Başkanlık makamında gerçekleşen ziyaret ile ilgili kısa bir açıklama yapan Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal,; ”Uzungeçit Beldesi özelinde sağlık çalışanlarının beklentileri. Sağlık hizmetinin sunumu için var olan sağlık evi altyapısının güçlendirilmesi ve ulaşım yolunun coğrafi olarak zorluğu ile ulaşılmasının güç olması nedeniyle Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonun Beldede kurulması gerektiği istişare ettik. Bunun yanında da Sağlık evinin Doktor ve personel ihtiyacı süreci ile ilgili değerlendirmelerde bulunularak aile hekimliğin kurulması için nüfusa bakılmaksızın yaz aylarındaki yaylalara çıkan vatandaşlar la güvenlik görevlilerinin ihtiyacı doğrultusunda ihtiyaca cevap verebilecek sağlık hizmetinin sunulması için gerekli girişimlerin yetkililere raporlandırılmasına ihtiyaç duyulduğu gözlemlendiklerini. “belirtti.

whatsapp-image-2024-05-15-at-14-29-01-1.jpeg

Yapmış oldukları anlamlı ziyaretten dolayı Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal ve beraberindeki heyete teşekkür eden Belediye Başkanı Sadık Yıldırım; “Belde olarak ulaşımımız zorlu coğrafi konumu nedeniyle güçlük çekilen bir yerdedir. Birçok hastamız Aciliyet gerektiren bir durumda Ambulansın gelmesi uzun sürdüğünden dolayı ya Ambulans gelmeden hayatını kayıp ediyor yada gecikmesinden dolayı hayati risk oluşmasına ve günlerce hastanelerde tedavi edilerek hayata tutunmaya çalışıyorlar bu da bizleri derinden üzüyor -. Çünkü bir sağlıkçının en kolay bir müdahalesi ile bazı hastalarımız hayatta kalabiliyor. Bizim temennimiz asli görevimiz olan belediye hizmetin yanında toplumsal olarak da ihtiyaç duyulan ve elzem olan sağlık hizmetini alma hakkımızı layıki ile almaktır. Bu bağlamda başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Kaymakamımız, Valimiz, Milletvekilimiz ile Parti yöneticilerimizin de desteği ile bu sorunları birlikte aşacağımıza inanıyorum.” dedi.

whatsapp-image-2024-05-15-at-14-29-01.jpeg

Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabgatullah Anmal’ın yapmış olduğu ziyarette Başkan yardımcıları Tarık Babat ve Selim Taşar, Gençlik Kolları İl Başkanı Yasin Fidan ve Başkan yardımcısı Recep Bilen eşlik etti.

Kaynak:Azad Mendeş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.