Şırnak`ta `"Ağız Ve Diş Bakımı" Konularında Eğitim Verildi

Şırnak`ta `"Ağız Ve Diş Bakımı" Konularında Eğitim Verildi
Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü diş hekimleri tarafından ``Ağız ve Diş Bakımı`` konularında eğitim verildi. Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü diş hekimleri tarafından Merkez Aile Destek...
 

Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü diş hekimleri tarafından ``Ağız ve Diş Bakımı`` konularında eğitim verildi.

Şırnak İl Sağlık Müdürlüğü diş hekimleri tarafından Merkez Aile Destek Merkezi ve Balveren Kadın Destek Merkezi kursiyerlerine ``Ağız ve Diş Bakımı`` konularında eğitim verildi, diş muayenesi yapıldı.

Yetişkinlik dönemi boyunca parlak ve sağlıklı bir gülümsemeye sahip olmanın anahtarı doğru bir ağız hijyeni rutini uygulamaktır. Yetişkinlerde diş çürümelerinin yanısıra ciddi sorunlara neden olabilecek diş eti hastalığı da görülebilmektedir. Yetişkinlik dönemi boyunca, aşağıdakileri yapmaya devam etmeniz büyük önem taşır:

Dişlerin üzerinde biriken ve diş çürümelerinin ve diş eti iltihabının ana nedeni olan yapışkan bir tabaka olan plakları temizlemek için günde iki kez florürlü bir diş macunu ile dişlerinizi fırçalayın.

Dişlerin arasında ya da diş eti çizgisinin altında kalan plakları, sertleşerek diş taşına dönüşmesine fırsat vermeden temizlemek için günde bir kez diş ipi ile dişlerinizi temizleyin. Diş taşı bir kez oluştuğu zaman, temizliği ancak diş hekiminiz tarafından profesyonel diş temizliği ile yapılabilir.

Özellikle öğün aralarında tükettiğiniz şekerli ve nişastalı yiyecekleri ve yapışkan atıştırmalıkları sınırlandırın. Öğünler arası ne kadar sık atıştırmalık tüketirseniz, bakterilere diş minelerinize saldıracak asitleri yaratmak için fırsat vermiş olursunuz.

Profesyonel diş temizliği ve kontroller için diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret edin.

Yaşlandıkça, sağlıklı kalmak her geçen gün daha önemli olur. Bu özellikle ağız sağlığımız için geçerlidir, zira yetişkinlikte, gençken karşı karşıya kalmadığımız bazı diş sağlığı sorunlarıyla karşı karşıya kalırız. Yetişkinler için ağız ve diş bakımı büyük önem taşır. Bir sonraki diş hekimi randevunuzu iptal etmeden önce iki kere düşünmenize neden olabilecek bazı örnekler vardır.

Yıllık diş muayenesi sırasında bilmeniz ve diş hekiminizle konuşmanız gerekenler: Diş Eti Hastalığı,35 yaşından sonra, hastalar diş eti hastalığına bağlı olarak diş çürüklerine oranla daha çok diş kaybeder. Şayet evde uyguladığınız diş fırçalama ve diş ipi ile temizliği içeren rutin ağız ve diş bakımınızı yeterli etkinlikte yapmıyor ve düzenli olarak diş hekiminizi ziyaret etmiyorsanız, dişlerinizin üzerinde bakteri içeren plaklar ve diş taşları birikebilir. Plak ve diş taşları tedavi edilmezse çene kemiğinize ve destekleyici yapılara geri döndürülemez hasarlar verebilir. Dişler sallanmaya başlar, ilerlemesine izin verilirse, diş eti ameliyatı olmak zorunda kalabilir hatta dişlerinizi kaybedebilirsiniz. İyi haber bunun önlenebilir olmasıdır.

Ağız Kanseri, Ağız Kanseri- ABD Diş ve Kraniofasial Araştırmaları Kurumu`nun araştırmalarına göre, 40 yaş üstü erkeklerde ağız kanseri görülme riskinin en yüksek olduğu ortaya çıkmıştır. Kurum, yaklaşık 43.000 kişiye ağız, dil ya da boğaz bölgesinde kanser teşhisi konulacağını ve bu hastaların 7.000`inin bu hastalık nedeniyle hayatını kaybedeceğini tahmin etmektedir. Tütün ve alkol ürünlerinin kullanımı ağız kanseri riskini artırmaktadır. Birçok ağız kanseri vakası rutin kontroller sırasında diş hekimi tarafından teşhis edilmektedir.

Diş Dolgularının Kırılması, Dolguların ortalama ömrü 8-10 senedir. Ancak bazı durumlarda 20 sene ya da daha uzun bir süre de dayanabilir. Ağzınızdaki dolgular kırılmaya başladığında, yiyecek artıkları ve bakteriler bu kırıkların içinden sızarak dolguların altına girebilir ve dişin derinlerinde çürümelere neden olabilir. Bu çürükler sinirleri etkileyebilir ve kanal tedavisini gerektirebilir. Dolgunun kırılmasının yanısıra dişin yapısı da bozulmuşsa, tek seçeneğiniz kuron kaplama ve dişin işlevini yeniden kazandırmak için kanal tedavisi yapılması olabilir.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.