Tüp bebekte başarı şansı, farklı yöntemlerle arttırılabilir
Kısırlığın birey yerine bir çifti kapsadığını belirten Doç. Dr. Sakar, kısırlığın düzenli ilişkiye rağmen 35 yaş altı kadınlarda 12 ay, 35 yaş ve üzeri kadınlarda ise 6 ay içerisinde gebelik elde edeme durumu olduğunu söyledi. Kısırlığın çiftlerin yaklaşık yüzde 10-15’ini etkilediğini ve bu oranın yaklaşık yüzde 20’sinin de tüp bebek tedavisine ihtiyaç duyduğunu kaydeden Doç. Dr. Sakar, “Tüp bebek ve diğer tedavi yöntemlerinden önce, normal şartlarda gebelik oluşumu sağlanmaya çalışılmalıdır. Eğer sonuç alınamıyorsa tüp bebek tedavisinden daha basit tedavi yöntemleri olan ilaçlarla yumurtalıkların uyarılması veya aşılama denenmelidir. Ancak bu yöntemlere rağmen gebelik oluşmuyorsa tüp bebek tedavi seçeneğine geçilir. Tüplerin yokluğu, hasarlı veya kapalı olması, ciddi sperm sayı ve hareket azlığı durumlarında, 40 yaş üstü kadınlar, kadınlarda yumurta rezervinin düşük olduğu durumlarda,
kadınlarda yumurtalık yetmezliği olduğu durumlarda, nedeni belirlenemeyen infertilite durumlarında, yumurtalıkların uyarılması ve aşılamadan fayda görmeyenlerde, rahim içi ile ilgili sorunlarda tedavi güç ise taşıyıcı annelik gerekebilir, genetik hastalıkların varlığında, radyoterapi ve kemoterapi tedavisi görecek hastalarda tüp bebek tedavisi yapılabilir” dedi.
Tüp bebek tedavisi tekrarlanabilir
Tüp bebek tedavi yönteminin yaklaşık 3 hafta sürdüğünü ve birkaç adımdan oluştuğunu vurgulayan Doç. Dr. Sakar, şöyle devam etti:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.