Senyader`den Cizre Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Çalışanlarına Teşekkür Mesajı

Senyader`den Cizre Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Çalışanlarına Teşekkür Mesajı
Silopi Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Cizre Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ekiplerine teşekkür mesajı yayınlandı SENYADER Başkanı İdris Kalenderoğlu, tarafından yapılan...
Silopi Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Cizre Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ekiplerine teşekkür mesajı yayınlandı

 

SENYADER Başkanı İdris Kalenderoğlu, tarafından yapılan teşekkür açıklamasına şu ifadeler yer aldı

 

“Biz engellilere her anlamada destekleyen Cizre Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ekiplerine çok teşekkür ediyoruz. Onlar görevlerini en iyi şekilde ve adaletli biçimde ifa etmeye her zaman özen gösteriyorlar. Özellikle biz engelliler için daima ellerinden gelen bütün gayretleri gösteriyorlar. Hiç kimseye bu güne kadar bir haksızlık yaptıklarına şahit olmadık. Özellikle Engellilerin bakıcılarına her 6 ayda bir düzenli olarak yapılan denetimler bizleri çok sevindiriyor. Bu Şekilde bizimle yakından ilgilenmeleri ve sağlığımıza önem vermeleri bizleri memnun ediyor. Bu anlamda bu kurumun değerli yöneticilerini ve çalışanlarını yaptıkları çalışmalardan kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz. Ayrıca Cizre Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü çalışanlara biz engellilere yaptıkları hizmetlerden dolayı ayrı ayrı teşekkür ederiz “

 

Sosyal Hizmet Merkezleri nedir?

 

Sosyal Hizmet Merkezleri, çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı, şehit yakını ve gaziler ile ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini bir arada sunulmasına yönelik kurulan merkezlerdir.

 

SHM’ler ve ASDEP görevlileri arasındaki ilişki nedir?

 

ASDEP görevlileri Sosyal Hizmet Merkezi odaklı çalışmaktadır. Her ne kadar ASDEP görevlileri mesailerinin büyük bir bölümünü sahada geçirecek olsalar da, Sosyal Hizmet Merkezlerini toplanma ve göreve dağıtım yeri olarak kullanacaklar. Böylece Sosyal Hizmet Merkezleri (dolayısıyla Bakanlığımız) ile vatandaşın arasında köprü görevi görecekleridir.

 

SHM’lerde ne gibi hizmetler verilmektedir?

 

 Çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı, şehit yakını ve gaziler ile ailelerine yönelik olarak, Bakanlığımız mevzuatı çerçevesinde yapılan başvurular değerlendirilmekte ve gerekli incelemeler gerçekleştirilmekte ve uygun görülen hizmet modelleri uygulanmaktadır.

 

Hizmet bölgesindeki toplum kesimlerinin daha iyi yaşam koşullarına ulaşmalarının sağlanması, kentsel alanda yaşam biçimlerinde izlenen farklılaşmanın azaltılması, hızlı toplumsal değişme, kentleşme ve göçün yarattığı sorunlar doğrultusunda, sorunlarla baş edebilmeleri, katılımcı, üretken ve kendilerine yeterli hale gelebilmeleri amacıyla,  koruyucu, önleyici, eğitici, geliştirici, destekleyici, rehberlik ve rehabilite edici sosyal hizmet faaliyetleri yürütülmekte ve koordine edilmektedir.

 

Kişi, kurum ve kuruluşlardan gelen bilgiler de dikkate alınarak, sosyal sorunların analizi amacıyla yapılan alan taramaları ile korunmaya, bakıma, yardıma muhtaç birey ve ailelerin tespit edilmesi, durumlarının incelenmesi ve gereksinim duydukları hizmetlerden yararlandırılmalarına yönelik gereken yönlendirme, rehberlik ve mesleki çalışmaların yapılması ve izleme faaliyetleri sürdürülmektedir.

 

Ailenin refahı, mutluluğu ve bütünlüğünün sağlanması, uyumlu aile ilişkilerine katkıda bulunulması, aileyi bir arada tutan bağların kuvvetlendirilmesi, aile üyelerinin kişiliklerinin sağlıklı biçimde gelişmesi, birey olma potansiyellerinin güçlendirilmesi ve toplumsal yaşama uyumlarının sağlanması, sağlıklı çocuk yetiştirme bilgi ve becerilerinin artırılması amacıyla, aile hayatının geliştirilmesi ve güçlendirilmesine yönelik (eğitim, danışmanlık, sosyal ekonomik destek vb.) hizmetlerin yürütülmekte, gereksinim duydukları hizmetlere yönlendirilmekte, bu hizmetlere ulaşım ve hizmetlerin içeriği konularında rehberlik yapılmakta, Evlilik Öncesi Eğitim Programı, Aile Eğitim Programı vb. eğitim programları uygulanmaktadır.

 

Aile içerisinde sorun ve çatışma yaşayıp, evlilik birliğinin bozulması noktasına gelen ailelere yönelik Aile Danışmanlığı/Aile Terapisi hizmetlerinin başlatılması,  parçalanmış ailelerin korunmaya, yardıma ve bakıma ihtiyacı olan fertleriyle çocuklarına her türlü maddi, manevi ve sosyal destek sağlanması ve boşanma öncesi, boşanma süreci ve boşanma sonrası yaşanan sorunlarının giderilmesine yönelik Boşanma Süreci Danışmanlığı hizmetleri yerine getirilmektedir.

 

Adres gizliliği olan kadınlara Sosyal Hizmet Merkezlerinde danışmanlık desteği için ikamet şartı aranıyor mu?

 

 Hayır. SHM’lerimize müracaat eden vatandaşlarımız için ikamet şartı aranmamaktadır.

 

Sosyal Hizmet Merkezleri sadece tedbir kararı olan kişilere mi aile danışmanlık desteği vermektedir?

 

 Hayır. Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı başvuruda bulunan her bireye /aileye özel olarak sunulan bir hizmettir. Sosyal Hizmet Merkezlerinde sunulan aile ve boşanma süreci danışmanlığı hizmetinden yararlanmak için herhangi bir koşul bulunmamaktadır. Dileyen her vatandaşımız aile ve boşanma süreci danışmanlığı hizmetinden yararlanmak için Sosyal Hizmet Merkezlerimize başvuruda bulunabilir.

 

Şehit ve Gazi yakınlarına sosyal hizmet merkezlerinde hangi tür hizmetler sunulmaktadır?

 

 Şehit yakınları ve gazilerimize yönelik aile ziyaretleri ve etkinlikler (yemek, gezi vb.) gerçekleştirilmekte; ayrıca müracaatları ve talepleri kapsamında ilgili birimlere gerekli yönlendirme yapılmaktadır.

 

Sosyal Hizmet Merkezlerinde düzenli olarak psikolojik destek alabilir miyim?

 

 Merkezlerimizde Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı hizmeti kapsamında danışmanlık hizmeti sunulmaktadır. Ancak merkez kendi çalışma koşulları ve alanında uzman personeli olduğu takdirde psikolojik destek sağlamakta; personel bulunmaması halinde ise diğer birimlere yönlendirme yapılabilmektedir. Düzenli psikolojik destek almak için gerekli yönlendirmenin Sağlık Bakanlığının uygun birimine yapılmasının daha uygun olacağı düşünülmektedir.

 

Türkiye`de faaliyet gösteren Sosyal Hizmet Merkezlerinin tamamında boşanma öncesi ve sonrası danışmanlık hizmeti alabilir miyiz?

 

 Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı hizmetimiz 81 ilimizdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri ve Sosyal Hizmet Merkezlerindeki uzman personel aracılığı ile ücretsiz olarak sunulmaktadır. Bazı sosyal hizmet merkezlerimizde personelin tayin olması, başka birimlerde görevlendirilmesi, çalışma yoğunluğu vb. nedenlerle danışmanlık hizmeti sunulamaması söz konusu olabilmektedir.

 

18 yaş altındaki çocuklara Sosyal Hizmet Merkezi tarafından danışmanlık desteği verilmekte midir?

 

Aile ve Boşanma Süreci Danışmanlığı hizmeti kapsamında çocuklara da danışmanlık hizmeti sunulmaktadır. Ancak merkez kendi çalışma koşulları ve alanında uzman personeli olduğu takdirde 18 yaş altı çocuklara danışmanlık hizmeti sunabilmektedir.

 

 Sosyal Hizmet Merkezlerinde Romanlara yönelik hangi konularda destekler verilmektedir?

 

 Sosyal Hizmet Merkezlerinde dezavantajlı vatandaşlarımıza yönelik verilen bütün hizmetler Roman vatandaşlarımıza da aynı şekilde sunulmaktadır. Ayrıca, Sosyal Dayanışma Merkezlerinin (SODAM) olduğu yerlerde/illerde Roman kadınları ve çocuklarına yönelik çalışmalar da gerçekleştirilmektedir.

 

Ücretsiz seyahat kartı başvurusu Sosyal Hizmet merkezlerine yapılabilir mi?

 

 Evet yapılabilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.