Başkan Kocamaz, burada yaptığı açıklamada, Mersin'in yeryüzü cenneti olduğunu ve tropikal iklim kuşağındaki tüm ürünlerin kentte yetişebildiğini söyledi. Mersin'in, limon üretiminde Türkiye'nin ihtiyacının yüzde 45'ini karşıladığına dikkat çeken Kocamaz, "2020 yılında Dünya Narenciye Konseyi Mersin’de toplanacak. Dolayısıyla biz de bununla ilgili Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bazı hazırlıklar yapıyoruz. Yaklaşık 50 dönümlük alanda Dorukkent civarında narenciyenin bütün çeşitlerinin bulunduğu bir yer oluşturuyoruz. Orada narenciye ile ilgili her tür ve her boyda bitki yetişecek. Orası adeta canlı bir narenciye müzesi olarak değerlendirilecek. Tabi narenciye cennetinin her tarafında da narenciye çiçeklerinin kokması gerekiyor. Özellikle bu meydan Mersin’in tüm insanlarını karşıladığı önemli bir meydan. Biz de burasını bir narenciye bahçesi haline dönüştürmek istiyoruz” dedi.
Tekrardan toprakla buluşturulan anıt mandalina ağacı ile ilgili bilgi veren Kocamaz, “Bu anıt ağaç yaklaşık 80 yaşında ve Atatürk’ün Rahman'a kavuştuğu yıl toprağa indirilmiş. 80. yılında da burada bu ağaç yer alıyor. Tabi bunun etrafında çeşitli boyda, en yüksekten en alçağa doğru çeşitli boydaki bitkilerle değerlendirilecek. Adeta narenciye tepesi oluşturulacak ve Mersin’e gelenler, şehrin bir narenciye kenti olduğunu hemen görmüş olacaklar. Bu kavşağın bu şekilde yeniden dizayn edilmesinin Mersin’e ayrı bir anlam kazandıracağını düşünüyorum" diye konuştu.
Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı şefi Altan Gökçek ise buradaki alana yaklaşık 5 çeşit turunçgil dikeceklerini ifade ederek, limon, greyfurt, portakal, mandalina gibi türlerden mini turunçgil bahçesi olacak şekilde düzenleme yaptıklarını kaydetti.