Dika`dan İlk Kömür Ocağı Teşviki

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) faaliyet gösterdiği dört ilden biri olan Şırnak'ta yerel potansiyeli harekete geçirmek için faaliyetlerine devam ediyor. Şırnak ilinde istihdam yoğun sektörler, sanayi...
Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) faaliyet gösterdiği dört ilden biri olan Şırnak’ta yerel potansiyeli harekete geçirmek için faaliyetlerine devam ediyor. Şırnak ilinde istihdam yoğun sektörler, sanayi bölgeleri ve madencilik alanlarında bir gelişme daha kaydedilerek, kömür ocakları konusunda Ajans tarafından ilk kez teşvik başvurusu alındı.

DİKA bir süredir kömür ocaklarını genel incelemeye alarak, yatırımcıların mevcut durumlarını ve sorunlarını takip edip sorunlarına çözüm yolları aramaktaydı. Bu kapsamda yerel potansiyeli harekete geçirmek için faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Ajans’ın Şırnak Yatırım Destek Ofisi tarafından firma yetkililerine destekler, süreçler ve Ajansın bu konuda sarf edeceği girişimler hususunda bilgilendirme yapılması sonrası yetkililerin girişim talebi alınmış ve çalışmalara başlanmıştı. Şırnak’ta faaliyet gösteren kömür ocağı işleten firma yetkilileri ile görüşüp ocaklara ziyarette bulunan Ajans Ofisi, üretim kapasitesinin artırılması için firmaya gerekli desteği vererek ile ilk teşvik başvurusunu kazandırdı.

Ajans Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada, DİKA’nın faaliyet gösterdiği dört ilde ve otuz ilçede yerel potansiyelin harekete geçirilmesi için çalışmalar yaptığını, faaliyetler geliştirdiğini söyledi.

Bunlardan birinin de Şırnak’taki ilk kömür ocağı teşviki olduğunu belirten Genel Sekreter “Bu başvuru ile birlikte Şırnak’ta örnek teşkil edecek bir kapasite artırım yatırımı gerçekleştirilecektir. Beş milyonluk yeni yatırımın yaklaşık 100 olan çalışan sayısını üç kat artırarak 300 kişiye çıkaracak olması işsizliğin yüksek olduğu Bölgemiz için istihdam konusunda can suyu olacaktır” dedi.

Şırnak’ta örnek olacak bu ilk girişim sonucunda firmanın yıllık üretim kapasitesini iki katına çıkarması hedeflenmektedir. Mevcut çalışan sayısının iki katından daha fazla olan yaklaşık 200 kişilik ilave ile firmanın tek bir ocakta 300’e yakın bir istihdam alanı olması öngörülmektedir. Kapasite artırım başvurusu, şehre yaklaşık 5 Milyon TL’lik yeni yatırımın da habercisidir. Şırnak’ın üretim miktarını artırıp ihracat potansiyeline güç katması beklenilen yatırımın, ilin bölge ve ülke genelinde yerel potansiyeli ile tanınmasını da sağlayacaktır.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri