Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Bilişim Sanayicileri Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen "Atma Bağışla" projesiyle elektronik atıklarla çocuklara eğitim imkanı sağlanıyor.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ve Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında elektronik atık cihazlar dönüştürülerek çocukların daha nitelikli eğitim almasını ve geleceğe umutla bakmasını sağlıyor. Başlatılan projde elektronik atıklar dönüştürülüp eğitime katkı sağlanırken aynı zamanda doğanın da korunmasını sağlıyor.
Elektronik atıklar paketlenip "902513042" kodu ile PTT şubelerine teslim edilerek çocukların TEGV'de nitelikli eğitim desteği almasına katkı sağlanabiliyor. PTT aracılığı ile anlaşmalı geri dönüşüm tesisine gönderiliyor ve elde edilen hurda değeri, imkânı kısıtlı çocukların TEGV'de nitelikli eğitim desteği almasını sağlıyor.
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfından (TEGV) projeyle ilgili yapılan açıklamada şunları kaydedildi. “Atma Bağışla!” projemizin amacı bir yandan TEGV'e alternatif kaynak yöntemi oluşturarak daha fazla çocuğumuzun nitelikli eğitimle buluşmasına katkı sağlarken diğer yandan e-atıkların çevreye verdiği zararı azaltarak sürdürülebilir çevre faaliyetlerini destek olmaktır.
Herkes evinde, iş yerinde kullanmadığı ve çevreye olumsuz etki oluşturan atıkları, geri dönüştürerek, hem sürdürülebilir çevre hedeflerine hem de TEGV'deki çocukların nitelikli eğitimle desteklenmesine katkı sağlayabilir.
Ev veya iş yerlerimizde bulunan masaüstü-dizüstü-tablet bilgisayarlar, monitör ve televizyonlar, masa ve cep telefonları, yazıcı tarayıcı ve fotokopi makineleri, modem ve switch gibi ağ ürünleri, ütü, fön makinesi ve mutfak robotu gibi elektronik ev aletleri, her çeşit kablo ve adaptörler e-atık kapsamında değerlendirilebilir. Geri dönüştürülemeyen ve bağış yapılamayan ürünler: Cam ve ahşap ağırlıklı mobilya ve süs eşyaları, beyaz eşya (buzdolabı, çamaşır-bulaşık mak.) laser yazıcı tonerleri, akü ve piller. Ürünlerin hurda değeri TEGV'e bağışlanacaktır.” denildi.