İMALAT DEĞER ZİNCİRİ İLE GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ SERTİFİKA TÖRENİ YAPILDI

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından Şırnak Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen “TRC3 Bölgesi'nde Genç İstihdamının...

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından Şırnak Üniversitesi işbirliğiyle yürütülen “TRC3 Bölgesi'nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek” projesi kapsamında gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri (İmalat Değer Zinciri İle Girişimcilik Eğitimi) Sertifika Törenine katıldı.

Şırnak Üniversitesi Rektörlüğü Senato Toplantı Salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine Vali Pehlivan'ın yanı sıra Şırnak Belediyesi Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, DİKA Genel Sekreteri Ahmet Alanlı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Şırnak Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. İbrahim Baz, Şırnak Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ferhat Sökmen, öğretim üyeleri ve genç girişimciler katıldı.

İki hafta süren KOSGEB sertifikalı eğitimde girişimcilere, orta/yüksek/ileri teknoloji düzeyindeki sektörler ile imalat sektöründe faaliyet gösterecek girişimcilerin ihtiyaç duyabilecekleri bilgilerin kazandırılmasını sağlayacak şekilde ağ kurma, girişimin mali yapısının belirlenmesi ve yönetimi, yeni girişimler için finansal kaynaklara erişim, inovasyon/yenilik yönetimi, büyüme sürecinin yönetimi ve büyüme stratejileri, fikri mülkiyet hakları, iş planı geliştirme eğitimleri verildi. Sertifika töreninde eğitimi başarıyla tamamlayan 17 genç girişimcimize Vali Pehlivan, Başkan Yarka, Rektör Prof. Dr. Erkan, DİKA Genel Sekreteri Alanlı tarafından sertifikaları takdim edildi.

Sertifika töreninde konuşan Vali Pehlivan, “Bu masanın etrafında yine faydalı bir faaliyet için birlikteyiz ve bu durumdan ziyadesi ile memnuniyet duyuyoruz. İnşallah bundan sonra da kurumlarımızın müşterek gayretiyle güzel proje ve faaliyetler,yatırımlar hayata geçmeye edecektir.

Bugünkü konu başlığımız da gerçekten önemli. Ülke olarak da Şırnak vilayeti olarak da bilgili, bilinçli girişimcilere, bilgili bilinçli çalışanlara, işçilere ziyadesi ile ihtiyacımız var. Bir işin hem teorisine hem çağın gerektirdiği unsurlarına hakim olmak ve bir konuda adım atacakken onun hazırlık, uygulama ve geliştirme aşamalarını iyi tahlil etmek, iyi öğrenmek ve bunu hayata yansıtmak konusunda yetişmiş insan kaynağınız var ise bu kalkınmaya da gelişmeye de ivme ve değer katacaktır.

Bu tür uygulamalı girişimcilik kurslarında temel hedef; işsizlik problemi yaşayan, istihdam arayışı içerisinde olan veya içinde girişimcilik ruhu olup hayata, ekonomiye, değişik sektörlere dair fikirleri olup da nereden başlayacağı konusunda tereddütleri olan, karar veremeyen gençlerimize rehberlik etmek, onların zihinlerinde açılımlar oluşturmak ve belki de bu sayede bu kararsızlık sarmalından kurtulup kendilerine bir yön belirlemelerini sağlamak, karşılarına çıkacak zorluklar ile nasıl başa çıkabileceklerini öğretmektir.

Bugün İstiklal Marşımızın 100. kabul yıldönümünü icra ettik. Merhum Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u saygıyla, rahmet ile yâd ettik. Ülke olarak bizi ayakta tutan ve binlerce yıl bağımsız bir şekilde bugünlere gelmemizi sağlayan temel unsurlardan birinin cesaret olduğunu ve İstiklal Marşımızın ilk kelimesinin ‘Korkma' olduğunun altını bir kez daha hep beraber çizdik. Girişimcilik de büyük ölçüde cesaretle alakalıdır. Ama belki tek başına cesaret yetmiyor. Cesaretli olmak yanında bilgili, öngörülü olmak da gerekiyor. Bu kurslar sayesinde inşallah bu anlamdaki motivasyonu ve bilgi birikimini arttırmış olacağız.

Bilgi ve birikimler sahaya yansıdıkça gerek girişimci olarak gerek çalışan, işçi olarak sahaya yansıdığında inanıyorum ki hem ekonomide yeni adımlar, yeni yatırımlar oluşacak hem de bu yatırımların kalitesi de artacaktır. Nitekim ürettiğimiz bir ürünün pazar değerinin yüksek olması sadece ulusal değil uluslararası düzeyde de kabul görmesi hedeflerimiz arasındadır. Bu manada bilim ve teknolojiye, inovasyona yönelik adımlar elbette ki önem arz etmektedir.

Bu faydalı çalışmanın çok önemli olduğunu düşünüyor, bu anlamda inşallah adım adım binlerce kişiye ulaşacağımıza inanıyorum. Avrupa Birliği kaynaklı olan bu projede hedef beş bini aşmaktır. Bunun başlangıcındayız, inşallah artarak devam edecektir. Bugün sertifika alacak tüm gençlerimizi kutluyorum. Öncelikle bu kursa, bu eğitimlere dâhil oldukları için kutluyorum ve bundan sonra atacakları adımlarda da başarılar diliyorum. Gençlerimizle her halükarda gurur duyuyoruz. Bununla birlikte düşündüğünüz, düşlediğiniz alanda adım adım başarılı neticeler elde ettiğinizde elbette gururumuz artacaktır.

Bu duygularla ev sahipliğinden dolayı değerli Rektörümüze ve ekibine, Genel Sekreterimizin şahsında DİKA'ya, değerli Belediye Başkanımıza, eğitimleri veren Hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Yarka, Rektör Prof. Dr. Erkan, TSO Başkanı Geliş ve DİKA Genel Sekreteri Alanlı da Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri hususunda görüşlerini ifade ederek girişimcilere sertifikalarının hayırlı olması temennisinde bulundular.

Konuşmaların ardından kursiyer gençlere sertifikaları takdim edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri