Şırnak Üniversitesi İle Uludere Kaymakamlığı 354 Kişi İş Sahibi Yapacak

Şırnak Üniversitesi ve Uludere Kaymakamlığı Arasında imzalanan Protokolle 354 kişi İş Sahibi Olacak. Şırnak Üniversitesi ile Uludere Kaymakamlığı tarafından ortak yürütülen 2.184.000,00 TL bütçeli...
 

Şırnak Üniversitesi ve Uludere Kaymakamlığı Arasında imzalanan Protokolle 354 kişi İş Sahibi Olacak.

Şırnak Üniversitesi ile Uludere Kaymakamlığı tarafından ortak yürütülen 2.184.000,00 TL bütçeli “Uludere Gezen Tavukçuluk” Projesi Şırnak Üniversitesinde imzalanan protokol ile resmileşti.

Dicle Kalkınma Ajansı’nın(DİKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında hazırlanan “Uludere Gezen Tavukçuluk projesi, 19 proje arasından ilk 6`ya girerek ön elemeyi geçmeye hak kazandı. Şırnak Üniversitemsi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan ile Uludere Kaymakamı Ahmet Solmaz`ın imzaladığı protokol Uludere Gezen Tavukçuluk Projesi resmiyet kazandı.

Şırnak Üniversitesi olarak ilimizde istihdama yönelik hayata geçirilen birçok projeye destek olduklarını ifade eden Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, bu konuda üniversite olarak ilimizde istihdamı geliştirmeye yönelik hazırlanan her projeye katkıyı vermeye hazır olduklarını belirtti. Uludere Kaymakamı Ahmet Solmaz da projenin hayata geçirilmesi ile 354 vatandaşımızın iş sahibi olacağını belirterek projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Proje kapsamında 250’si kadın, 53’ü engelli ve 51’i de iş imkanı olmayan erkek olmak üzere toplam 354 kişiye iş imkanı sağlaması ön görülmektedir. Bölgenin ekonomik kalkınmasında rol model olacak olan Gezen Tavukçuluk Projesi ile istihdamın arttırılması planlanmaktadır.

Projenin Koordinatörlüğünü yapan Üniversitem Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Biriminde görevli Hüseyin Altun projenin amacını şu şekilde açıkladı: “Uludere Kaymakamlığı ve Şırnak Akademi iş birliği ile yapılan projenin temel amacı dezavantajlı grupları(kadınlar ve engelli vatandaşlar) istihdam etme, işsizliği asgari seviyeye düşürme, iş imkanı olmayan, kırsal kesimdeki halkı üretime katma, tarım ve hayvancılığı kırsal kesimlerde yeniden canlandırma ve atıl durumda olan arazileri değerlendirmektir.” dedi.

 

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri