Türk Eğitim-Sen’den bayram ikramiyesi açıklaması

Emeklileri ilgilendiren ödemelerle ilgili müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmasının ardından Türk Eğitim-Sen Şırnak Şube başkanı Turgut Tatar bir açıklamada bulundu. Başkan Tatar açıklamasında,...

Emeklileri ilgilendiren ödemelerle ilgili müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmasının ardından Türk Eğitim-Sen Şırnak Şube başkanı Turgut Tatar bir açıklamada bulundu.

Başkan Tatar açıklamasında, “Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayram ikramiyesinin enflasyon oranında artırılacağı müjdesini verdi. Aslında Hükümete yakışan; işçi, işçi emeklisi ve memur emeklisine olduğu gibi görevi başındaki memura da ikramiye ödemektir. Çünkü 12 milyon vatandaşına bayram ikramiyesi verebilen bu devletin bütçesi, görevi başındaki kamu çalışanlarına da ikramiye verebilecek güçtedir” ifadelerini kullandı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Uluslararası Demokratlar Birliği üyelerini kabulünde konuştu. Erdoğan 'Bayram ikramiyelerinin ilk ödemelerini Mayıs başında gerçekleştireceğiz. En düşük emekli maaşını 1500 TL'ye çıkartarak vatandaşımızın mağdur duruma düşmemesini sağladık. Emeklilerin şartlarının daha da iyileşmesine hazırlanıyoruz.' ifadelerini kullandı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması:

"Yaklaşık 3 yıl önce emeklilerimize bayramlarda biner lira ikramiye ödeme sözü vermiş, bu uygulamayı hemen başlatmıştık. Enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin ramazandaki ilk ödemesini mayıs başında, Kurban Bayramı ödemesini de temmuz ortasında gerçekleştireceğiz. En düşük emekli maaşını 1500 'TL'ye çıkartarak vatandaşımızın mağdur duruma düşmemesini sağladık. Biz göreve geldiğimizde emekli maaşlarının 66 TL'den başladığını söylemek isterim.

Emeklilerin şartlarının daha da iyileşmesine hazırlanıyoruz. Hizmet ve turizm sektörü başta olmak üzere salgından etkilenen çeşitli alanlarda sıkıntılar olduğunu biliyoruz. Dükkanı kapana her kardeşimizin derdi bizim derdimizdir."

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE KADAR OLDU?

Emekli ikramiyesi 3 dönemdir 1000 TL üzerinden hesaplara yatırılıyor. Bu yıl enflasyon oranında emekli bayram ikramiyelerine zam yapılması ve tutarın 1.083 TL olarak hesaplara yatması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri