Ergan Dağı Kayak Merkezi Yeni Sezonda 1 Milyon Turist Hedefliyor!

Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezi, 2024-2025 kış sezonunda 1 milyon turist ağırlamayı hedefliyor.

Erzincan Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat, sezon öncesi yapılan hazırlıklar hakkında bilgi verdi. Geçtiğimiz yıllarda 20-50 bin turist ağırlayan merkez, 2023-2024 sezonunda bu sayıyı 250 bine çıkardı. 2024 yılının ilk 9 ayında ise 500 binin üzerinde misafir ağırlayan Ergan Dağı, yeni sezonda yerli tasarım bungalov evleri ve 12 ay hizmet veren yapısıyla turist çekmeye devam edecek.

Yeni Kızak Pisti Yolda!

Merkezdeki en dikkat çeken yeniliklerden biri ise 10 gün içinde tamamlanması planlanan yeni kızak pisti. Erzincanlı aileler tarafından ilgi gören bu pist, çocuklu ailelere keyifli vakit geçirme imkânı sunacak.

Çimleme Faaliyetleri ile Kar Tutunma Süresi Uzayacak

Canpolat, pistlerde yürütülen çimleme çalışmalarının karın tutunma süresini artıracağını ve bahar aylarında çim kayağı yapılmasına olanak sağlayacağını belirtti.

Bungalov Evlerde Konaklama İmkânı

2024 Kasım ayında yapımı tamamlanacak bungalov evlerle birlikte, kayak severler artık Ergan Dağı'nda konaklayabilecek. Ayrıca bu alanda ‘stackhouse’ tarzı bir et restoranının da yapımı sürüyor.

Acemi Pistleri Yenileniyor

Acemi kayakçılar için yeni pistler inşa edilirken, profesyonel kayakçılar için daha rahat bir alan yaratılıyor. Canpolat, acemi pistinin 15 gün içinde tamamlanacağını duyurdu.

Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ve Spor Tesisleri

156 yataklı Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ve iki büyük futbol sahası da büyük spor kulüplerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Otel Projesi Sezon Sonunda Başlayacak

Sezon sonunda ise yaklaşık 150 milyonluk otel projesinin temeli atılacak. Ayrıca, vatandaşlar “Rota Erzincan” uygulamasıyla kayak merkezi hakkında anlık bilgi alabilecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri