Uzman Psikolog Arzu Hamurcu: "Maliyetli Düğünler Evliliğin Ömrünü Kısaltıyor"

Uzman Psikolog Arzu Hamurcu, düğünlerin yüksek maliyetli şovlara dönüşmesinin evlilikler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirtti. Hamurcu, “Gelin ve damat dışında herkesin mutluluğuna odaklanılan düğünler çiftler üzerinde büyük bir stres yaratıyor”

Hamurcu, “Gelin ve damat dışında herkesin mutluluğuna odaklanılan düğünler çiftler üzerinde büyük bir stres yaratıyor” dedi.

Düğünlerin, çiftlerin birlikteliğini kutlamak için sembolik bir tören olması gerektiğini vurgulayan Hamurcu, günümüzde düğünlerin fazla masraflı şovlara dönüştüğüne dikkat çekti. Bu durumun, evliliklerin uzun vadede çeşitli krizlerle karşılaşmasına yol açtığını söyledi.

Bütçeyi Aşan Düğünler Stres Kaynağı Oluyor

Hamurcu, çiftlerin maliyetli düğünler nedeniyle maddi sıkıntılar yaşadığını ve bu durumun evliliklerde krizlere yol açtığını ifade etti. Ayrıca, düğünlerde genellikle gelin ve damadın mutluluğundan ziyade, davetlilerin mutluluğuna odaklanıldığını belirtti.

Sade ve Küçük Düğünler Daha Sağlıklı

Daha minimalist ve sade düğünlerin hem bütçe hem de çiftlerin mutluluğu açısından avantajlı olduğunu söyleyen Hamurcu, "Toplumsal baskı ve gereksiz rekabet, çiftleri zor duruma sokuyor. Ailelerin bu süreçte çiftlere destek olmaları gerekiyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri