ULUDERE'DE KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMASI YAPILACAK

ULUDERE'DE KAMULAŞTIRMA ÇALIŞMASI YAPILACAK

ULUDERE KAYMAKAMLIĞI
MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİNCE SATIŞA ÇIKARILAN TAŞINMAZLAR

TAPU BİLGİLERİ

İHALE BİLGİLERİ

Sıra

İl

İlçe

Mahalle köy

Ada

Parsel

Yüzölçümü

Tahmini Bedel (TL)

Geçici Teminat (TL)

İhale Günü

İhale Saati

1

Şırnak

Uludere

Gülyazı Köyü

130

2

41.768,02 m2

1.045.000,00 TL

156.750,00 TL

31.10.2024

10:00

  1. Şırnak İl Merkez ve İlçesinde bulunan ve yukarıda nitelikleri belirtilen taşınmaz malların; karşısında belirtilen tarih ve saatinde Uludere Kaymakamlığı 2.Katında Milli Emlak Şefliği (Makam Odasında) odasında toplanacak ihale komisyonu tarafından 2886 sayılı Kanunun 45. ve 37. Maddeleri uyarınca açık teklif usulü ile satış ihalesi yapılacaktır.

  2. İhaleye iştirak etmek isteyenler ihale saatine kadar;

    1. Geçici teminat,(tedavüldeki Türk parası, mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanununa göre hazırlanacak olan süresiz Teminat Mektupları (Teyit yazı ile birlikte) ve Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri)

    2. Yasal yerleşim yerini gösterir belgeyi (ikametgâh Belgesi),

    3. Tebligat için Türkiye’de adres göstermelerini,

    4. Gerçek kişilerin; Yasal yerleşim yeri belgesini (İkametgâh il muhabere) ile Nüfus kayıt örneği veya arkalı-önlü nüfus cüzdanı fotokopisini, özel hukuk tüzel kişilerinin yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak vergi kimlik numaralarını bildirmeleri, idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri meslek kuruluşundan, ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihale katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi vermeleri; kamu tüzel kişilerinin ise yukarıdaki (a) ve (c ) bentlerinde belirtilen şartlardan ayrı olarak tüzelkişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin düzel kişiliği temsile yetkili olduğunu belirtir belgeyi vermeleri gerekmektedir.

  3. 4706 sayılı kanunun 4916 sayılı kanunla değişik 5 inci maddesi gereğince talep edilmesi halinde Hazineye ait taşınmaz malların satış bedelinin 5.000,00 TL’yi geçmesi halinde en az 1/4’ü peşin, geri kalan kısmı en fazla iki yılda ve kanuni faiz uygulanmak suretiyle eşit taksitler halinde ödenebilecektir.

  4. İhaleye ait şartname ve ekleri mesai saatleri içerisinde Uludere Kaymakamlığı -Milli Emlak Şefliğinde görülebilir yada bedelsiz olarak temin edilebilir.

  5. Postayla yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45. ve 37’ nci maddelerine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce Komisyona ulaşması şarttır.

  6. Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı idare ve komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.

  7. Hazineye ait taşınmazların satışı KDV’ye tabi olmadığı gibi ferağ işlemleri sırasında düzenlenen belgeler vergi, resim, harçtan ve satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 (beş) yıl sürekle Emlak Vergisinden muaftır.

  8. Komisyon gerekçesini belirtmek suretiyle ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

  9. İhale bilgileri http://www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilir.


Adres: Ödül Mahallesi Uludere Kaymakamlığı 2.Kat ULUDERE/ŞIRNAK
Tel: 0 (486) 351 20 03

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Resmi İlanlar Haberleri