Diyarbakır’da diş cerrahisine fobisi olan çocuklar anestezi yöntemiyle tedavi oluyor

Diyarbakır’da, diş hekimi fobisi olan çocukların diş çektirme korkusu artık genel anestezi ve sedasyon yöntemi ile korkusuz bir şekilde yapılıyor.

Diyarbakır’da, diş hekimi fobisi olan çocukların diş çektirme korkusu artık genel anestezi ve sedasyon yöntemi ile korkusuz bir şekilde yapılıyor.
Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Diş Polikliniğinde diş tedavisinden korkan çocuklara genel anestezi ve sedasyon yöntemi ile diş tedavisinin daha kolay yapılması sağlanıyor.
Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde Diş Hekimi olarak görev yapan Şeyma Olgaç Akgönül, 2,5 aydır bu işlemlere başlandığını ve çocuk hastaların hiçbir şekilde stres yaşamadan bütün işlemleri tek seferde yaptıklarını söyledi.
Diş çektirme fobisi olan çocukların artık korkmadan diş çektirmelerinin stressiz bir şekilde yapıldığını belirten Akgönül, “Hastanemizde bugün kadar genel anestezi altında engelli, yetişkin ve çocuk hastalarımızın tedavisi yapılmaktaydı. Dental fobisi olan, erken çocukluk çağı çürüğü olan, kalp hastalığı olan çocuklarımızın tedavisine de Hastanemizde 2,5 aydır başlamış bulunmaktayız. Diş hekimi korkusu olan veya iletişim kurulamayan hastaların tedavisi her zaman diş ünitinde yapmak mümkün olmuyor. Bu nedenle çocuk hastalara genel anestezi ve sedasyon uyguluyoruz. Bu sayede hastalarımız herhangi bir stres yaşamadan bütün işlemlerini tek seferde gerçekleştirmiş oluyoruz” dedi.
Genel anestezi ve sedasyon işlemlerini nasıl yapıldığı hakkında bilgi veren Akgönül, “Hastanemizde hem genel anestezi hem de sedasyon uygulanmakta. Sedasyonun genel anesteziden farkı; hava yolunun açık olması. Hava yolu açık olduğu için sedasyon altında sadece çekim ve birtakım yer tutucu ölçüsü alma gibi basit işlemleri yapabiliyoruz. Ama genel anestezi altında uzun işlemler, döner aletler, su ile çalışan aletlerimizi kullanabileceğimiz işlemleri gerçekleştiriyoruz. Hastamız 1 gün önceden anestezi doktoru tarafından muayene ediliyor. Genel anestezi almasında herhangi bir sakınca olup olmadığı değerlendiriliyor, gerekli tetkikler isteniyor ve yatışı yapılıyor Hasta anestezi alacağı için 6 ila 8 saatlik gıda ağızdan gıda alımının engellenmesi sonrasında ameliyathaneye alıp işlemlerine başlıyoruz. Ortalama 2-3 saat hastanın diş işlemlerine göre tedavi sürüyor. Sorasında hastalarımızı hastanemizde misafir ediyoruz, yavaş yavaş kendilerine geliyorlar. Hastada anestezinin etkisi tam geçtikten sonra eve uğurluyoruz. Ertesi günde okula veya kreşe gidebilirler, gayet rahat bir şekilde hayatlarına devam edebiliyorlar” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri