Şırnak`ta Mutlu Çarşamba Projesi İle Yüzleri Gülüyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından engelliler için hayata geçirilen “Mutlu Çarşamba" Projesi Şırnak'ta büyük ilgi görüyor....
 

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından engelliler için hayata geçirilen “Mutlu Çarşamba" Projesi Şırnak’ta büyük ilgi görüyor. Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor salonunda her Çarşamba resmi ve özel rehabilitasyon merkezlerinde bulunan fiziksel ve zihinsel engellilere yönelik çeşitli aktiviteler düzenleniyor.

Proje ile engelliler, Basketbol, Futbol, Voleybol, Masa tenisi, Robotik Kodlama, gibi eğitsel oyunlar ve spor müsabakalarıyla yüzleri gülüyor.

Şırnak Gençlik ve Spor il Müdürlüğünde yaklaşık 66 engelli günlerini eğlenceli vakit geçirirken, mutluluk ve heyecanları ise yüzlerine yansıdı.

ÇARŞAMBA GÜNÜNÜ İPLE ÇEKİYORLAR

Engellilere yönelik farkındalığın artmasını ve topluma kazandırmayı amaçlayan Mutlu Çarşamba Projesi ile ilgili açıklamada bulunan Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Mutlu Çarşamba projesiyle kentte bulunan resmi ve özel rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören öğrencileri Çarşamba günleri alıyoruz. İlk önce bilişim sınıfın geliyorlar. Robotik kodlama eğitimini görüyorlar. Daha sonra burada çeşitli spor etkinliklerine katılıyorlar. Bizde onlarla birlikte etkinliklere katılıyoruz. Burada gönüllü liderlerimiz, gençlerimiz eşliğinde etkinliklere katılıyorlar. Çok hoşlarına gidiyor. Biz onları mutlu görünce bizde mutlu oluyoruz. Güzel vakit geçiriyorlar. Her Çarşamba bu devam etmektedir. Gençlik ve Spor Bakanlığın herkese, her gence dokunduğu gibi özel eğitim gören çocuklarımızın da gönüllerine dokunuyor. Biz onları burada mutlu görünce gerçekten çok mutlu oluyoruz.

ONLARIN GÖZÜNDEKİ MUTLULUĞU GÖRÜNCE BİZLER DE DAHA ÇOK MUTLU OLUYORUZ

Gönüllü Lider Remziye Sevim, “Gençlik ve Spor Bakanlığın Mutlu Çarşamba Projesinde yer almaktan gerçekten guru duyuyorum ve çok mutluyum. Bizim engelliler ilk geldiklerinde içlerine kapanık, bakış açıları çok soyut, içlerine kapanık insanlardı. Biz onların bu durumunu değiştirmek için sevdikleri oyun etkinlikleri ile bir şeyler katmaya çalıştık. O içlerindeki rekabet duygusu, hırs, istek, onların üzerinde büyük bir değişim oldu. Biz ilk başta robotik kodlamaya alıyoruz. Öğlen arası beslenme saatleri, öğlenden sonrada oyun etkinlikleri, müzik etkinlikleri düzenliyoruz. Çocuklarımızla gün boyu eğlenceli zaman geçiriyoruz. İyi ki böyle bir proje var. İyi ki bu projede yer alıyoruz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri