Emeklilere büyük müjde... 2025 zammı ne kadar olacak belli oldu

2025 yılında emeklilere ne kadar zam yapılacak merak ediliyordu.

2025 yılına ilişkin emeklilere yapılacak zam oranları merak konusu olmaya devam ediyor. Yakın zamanda netleşmeye başlayan zam oranları, emeklilerin merakla beklediği bir konu haline gelirken oranlar da netleşti.

Memur maaşları ile memur emeklisinin aylıklarına 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6, ikinci 6 ayında yüzde 5 zam yapılacak. Bu zam oranları enflasyonun altında kalırsa gerçekleşecek. Enflasyon zam oranlarından yüksek kalırsa memur ve memur emeklileri enflasyon farkını da zam olarak maaşlarında görecek.

Şu anki tahminlere göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 15, memur emeklileri için ise yüzde 10-11 civarında bir artış bekleniyor.

YENİ EMEKLİ OLAN NE KADAR MAAŞ ALIR?

Emekli maaşı tutarında sigorta başlangıcı, prim günü sayısı, toplam çalışma süresi gibi bazı faktörler etkili oluyor. Ayrıca emekli maaşınızı yükseltmeniz için en önemli konu prime esas kazanç olarak öne çıkıyor. Brüt maaşınız ne kadar yüksekse emekli maaşınız da o kadar yüksek oluyor.

Mevcut durumla SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emekli hesaplama, e-Devlet üzerinden veya SGK emekli maaşı sorgulama motoru üzerinden yapılabiliyor.

Yaşam Haberleri