Ev ve arsaya olan talep azaldı. Parası olanlar buna yatırım yapıyor

Yatırımcılar ev ve arsalardan uzaklaşmaya başladı.

Türkiye'de son dönemde yatırım trendleri değişmeye başladı. Halk tv'deki habere göre; Yatırımcıların tercihleri yavaş yavaş yön değiştiriyor. Elindeki parayı katlamak isteyen vatandaşlar, artık arsa veya konut almak yerine farklı yatırım araçlarına yönelmeye başladılar. Birçok vatandaş ev ve arsalardan uzak durmaya başladı.

BİR DÖNEM KAPANIYOR

Türkiye'de artan fiyatlar dur durak bilmezken, tapu daireleri de sürekli hareket halinde. Genel olarak konut ve arsaya yönelen yatırımcılar, gayrimenkul alanında yeni fırsatlarla karşılaşıyor.

Son zamanlarda ise ev veya arsa almak vatandaşların ilk tercihleri arasında yer almıyor.

EV VE ARSA DÖNEMİ GERİDE KALIYOR

Merkez Bankası'nın verilerine göre, ticari gayrimenkul fiyat endeksi 2024'ün ikinci çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre %7,3 oranında artış gösterdi.

Özellikle İstanbul ve Ankara'daki metrekare fiyatlarındaki yükseliş dikkat çekerken, kiracılar bu durumdan oldukça şikayetçi. Ev sahipleri kazançlarını artırırken, kiracılar uygun daire arayışına devam ediyor.

İŞ YERİ VE DÜKKANLARA TALEPLER ARTTI

Son günlerde, eline para geçen yatırımcılar, iş yeri ve dükkan almayı tercih ediyor.

Uzun vadeade daha karlı olduğu belirtilen bu yatırımlar, aynı zamanda düzenli kira geliri sağlama potansiyeline sahip olduğu için tercih ediliyor.

Yaşam Haberleri