Kekik neden tüketilmeli? Kekik çayı bakın aslında nasıl hazırlanmalıymış

Kekik çayının vücuda sağlamış olduğu faydalar şaşırtıyor. Bakın neden kekik tüketilmeliymiş:

Kekik, doğal şifa kaynağı olan ve yemeklerimize lezzet katan bir bitkidir. Aynı zamanda kekik çayı da sağlık için birçok faydası olan bir içecek olarak tüketilmektedir. Peki, kekik neden tüketilmeli? Kekik çayı bakın aslında nasıl hazırlanmalıymış gelin birlikte inceleyelim.

Kekik, antioksidan özellikleri sayesinde vücudu zararlı maddelerden arındırarak bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca sindirim sistemini düzenleyici etkisiyle sindirim sorunlarına iyi gelir. İçerdiği uçucu yağlar sayesinde ise öksürük ve boğaz ağrısına iyi gelir. Bunun yanı sıra kekik çayı, kan şekerini dengeleyici etkisiyle diyabet hastalarına da önerilmektedir.

Kekik çayı nasıl hazırlanmalıdır?

Taze ya da kuru kekik kullanılarak kekik çayı hazırlanabilir. Taze kekik çayı için bitkinin odunsu dalları kullanılır:

  • 2 tatlı kaşığı kekiği 1 bardak kaynamış sıcak suyun içine ekleyin.
  • Birkaç dakika demlenmesini bekleyin.
  • Kekik tanelerini süzün ve için.
  • Dilerseniz limon veya bal ile tatlandırabilirsiniz.

Peki, kekik çayı ne zaman içilir?

  • Kekik çayını sabahları içerek güne enerjik başlayabilirsiniz. Tazeleyici aroması ve potansiyel enerji artırıcı etkileriyle gününüze pozitif bir başlangıç yapabilirsiniz.
  • Yemeklerden önce veya sonra içtiğinizde kekik çayının sindirim sistemine destek sağlayabileceği düşünülmektedir. Ancak, aşırı tüketim mide rahatsızlıklarına yol açabilir, bu yüzden ölçülü kullanmak önemlidir.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com

Yaşam Haberleri