Lokantalar mercimeği nasıl daha lezzetli hale getiriyor? İşte usta şeflerin sır tüyosu

Usta şeflerin sır tüyolarını uygulayarak, evde yaptığınız mercimeği lokantalardaki lezzete yaklaştırabilirsiniz. Bu ipuçlarını takip ederek, sevdiklerinize unutulmaz lezzetler sunabilirsiniz.

Lokantaların mercimeği nasıl daha lezzetli hale getirdiğini merak ediyor musunuz? İşte usta şeflerin sır tüyosu!

Mercimek, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak lokantalarda yediğiniz mercimeğin evde yaptıklarınızdan daha lezzetli olmasının sırrını merak ediyorsanız, doğru yerdesiniz. Usta şeflerin yılların deneyimiyle elde ettikleri bilgileri sizlerle paylaşarak, evde yaptığınız mercimeği lokantalardaki lezzete yaklaştırmanızı sağlayacak ipuçlarını sizler için derledik.

MERCİMEK DAHA İYİ NASIL PİŞER?

Mercimeği daha iyi pişirmek için uygulamanız gereken bazı püf noktalar var.

Mercimeği pişirmeden önce mutlaka ayıklayın ve suda güzelce yıkayın. Pişirmeden önce mercimeği bir kaç saat soğuk su içerisinde bekletmek mercimeklerin çok daha hızlı pişmesini sağlayacaktır.

Tuz, Asit, Sirke ve Limon suyu da mercimeğin pişme sürecini yavaşlatacaktır. Bu sayede mercimek haşlanıp ve de dağılmayacaktır. Bu yüzden mercimeği pişirirken en iyi sonucu almak için mutlaka tuz, limon suyu ve sirke eklemeyi ihmal etmeyiniz.

Usta şeflere göre kırmızı ve sarı mercimeğin pişme süresi yeşil mercimeğe göre daha kısadır. 30 dakika gibi bir sürede pişmeleri mümkündür. Yeşil mercimek ise 45 dakikada ancak pişmektedir.

Mercimeğin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kaç adet kaşıkla alıp dokusuna bakabilirsiniz.

MERCİMEĞİN LEZZETİNİ İKİYE KATLAYAN ÖNERİ

Ayrıca mercimek pişirirken lezzetini ikiye katlayan bir püf nokta daha var. Sebze suyu ya da tavuk suyunda mercimeği pişirirseniz çokça lezzetli olacak ve besin değeri ikiye katlanacaktır. Ayrıca pişirme suyuna havuç ve kereviz de ekleyebilirsiniz.

Yaşam Haberleri