Türkiye'de havası temiz tek il açıklandı! Raporla ortaya çıktı

Temiz Hava Hakkı Platformu'nun Kara Rapor 2024'üne göre, 2023 yılında Türkiye'de havası temiz olarak nitelenen tek il belli oldu.

Temiz Hava Hakkı Platformu'nun Kara Rapor 2024'ü, Türkiye'nin hava kalitesi konusundaki mevcut durumunu değerlendirmek adına önemli bir kaynaktır. 2023 yılına dair verilere göre, ülkemizde havası temiz olarak nitelenen tek il Sinop olarak belirlenmiştir. Bu sonuç, hava kalitesi açısından olumlu bir tablo çizmekle birlikte, bazı önemli hususları da gözler önüne sermektedir.

SADECE İKİSİNDE YETERLİ VERİ VAR

Sinop’taki üç hava izleme istasyonundan yalnızca ikisinde yeterli veri bulunduğu, il merkezindeki istasyonun eksik veri nedeniyle hesaplamalara dahil edilmediği ifade edildi. Bu durum, Sinop’un hava kalitesini tam anlamıyla temsil edemediğini gösteriyor. Ayrıca, yeterli veri bulunan istasyonlardan birinin kırsal arka plan istasyonu olması, şehirdeki genel hava kalitesini düşüren PM10 seviyelerinin daha düşük hesaplanmasına neden oldu.

THHP’nin Kara Rapor 2024, hava kirliliğinin Türkiye genelinde ciddi bir sorun olmaya devam ettiğini vurgularken, özellikle PM10 oranlarının pek çok ilde yüksek seviyelerde olduğunu ortaya koyuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri