CHP İl Başkan Yardımcısı Soysal: "Şoförlerimizi Korumak İçin Harekete Geçmeliyiz!"

Şırnak’ın Cizre ilçesi Muayene İstasyonu'nda dün meydana gelen kazada, bir tanker kamyona çarptı. Kaza sonucu tanker şoförü Mehmet Reşit Yavuz hayatını kaybederken, kamyon şoförü hafif yaralandı.

Kaza sonrası CHP Şırnak İl Başkan Yardımcısı Serdar Soysal, yaşanan kazalara tepki gösterdi ve kazaların sebeplerinin acilen ele alınması gerektiğini belirtti. Soysal, yaptığı açıklamada, taşımacılık yapan araçların sık sık kazalara karıştığını ve bu kazaların önlenmesi için kapsamlı çözümler üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Soysal'dan Tepki: "Kazaların Sebeplerini Çözmeliyiz"

Soysal, kazaların nedenlerini şu şekilde sıraladı:

Şoförlerin Çalışma Şartları: Şoför emekçilerinin çalışma şartları iyileştirilmelidir.

Yol Standartları: Yolların standartlara uygun hale getirilmesi gerekmektedir.

TÜVTÜRK Muayene İstasyonları: Araçların sorunlarının tespitinde alınan ücret ve verilen hizmet gözden geçirilmelidir.

Eğitim ve Farkındalık: Emniyet ve belge veren kurumlar, kuralları ve nizamı daha eğitici platformlarda dile getirmelidir. Video görseller, firma sahipleri ile görüşmeler, broşürler, eğitici toplantılar ve yollarda farkındalık çalışmaları yapılmalıdır.

Ekonomik Sorunlar: Akaryakıt, lastik, yedek parça, yol köprü ücreti ve vergiler gibi maliyetlerin ciddi ekonomik sorunlara neden olduğu belirtilmiştir.

Rekabet ve Şartlar: Özellikle akaryakıt taşıyan araçlar için belirli bir seviyede yöntem ve kurallar oluşturulmalıdır.

Soysal, "Artık bir insan hayatı bu kadar ucuz olmamalıdır. Hata yapan da, karşıdan gelen masum insan da sevdiklerinden ayrılmamalıdır" dedi.Kazaların Önlenmesi İçin Toplumsal Bilinç ve İş Birliği Şart

Soysal, kazaların önlenmesi için toplumsal bilincin artırılması ve tüm kesimlerin iş birliği yapması gerektiğini belirtti. Nakliyeciler, şoförler, STK'lar, siyasi parti temsilcileri ve devlet kurumlarından görüş ve katkı beklediklerini söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri