Cizre Devlet Hastanesi'nde Girişimsel Radyoloji Hizmetleri Başladı

Uzman Dr. Hamdullah Erk, Mart ayı itibariyle Cizre Devlet Hastanesi'nde görev yapmaya başladı ve hastanenin girişimsel radyoloji işlem odasında Şırnak ilinde ilk defa sağlık hizmeti sunulmaya başlandı.

Bu yeni hizmet, tiroid ve meme biyopsileri başta olmak üzere tükrük bezi lezyonları ve lenf bezeleri gibi birçok organdan hızlı ve kolay şekilde parça ve örnek alarak hastaların tanı almasını sağlıyor.

Uz. Dr. Hamdullah Erk, bu hizmetle birlikte meme abseleri ve kistleri, eklem çevresinde oluşan gangliyon kisti ve diğer kistlerin ultrason eşliğinde görerek boşaltma işlemlerini mümkün olduğunca ağrısız ve hızlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini belirtti. İşlemler sonrasında hastaların yatışı gerekmemekte olup, işlem sonrası hastalar herhangi bir kısıtlama olmadan günlük yaşantılarına devam edebiliyorlar.

Önceden bu tür işlemler için şehir halkının ileri merkezlere yolculuk yapması gerekmekteydi. Bu yeni hizmet sayesinde hem Cizre'ye hem de çevre illerden gelen hastalara daha hızlı randevu verilerek, hastaların şehir dışına biyopsi işlemleri için uzun yolculuklar yapma zorunluluğundan kurtulmuş oldular.

Dr Erk, hem Cizre hem de Şırnak'ın diğer ilçelerindeki hastaların bu tür işlemler için Cizre Devlet Hastanesi'ne başvurabileceklerini belirtti. Bu yeni hizmetin bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracağını ve hastaların tanı sürecini hızlandıracağını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Şırnak Haberleri