Daha önce yaşanan olaylarla gündeme gelen Nevruz kutlamalarında bu kez görevli polis memurlarının çocuklara pamuk şeker dağıtması dikkat çekti.
DEM Parti tarafından Konak Mahallesi’ndeki Kent Meydanı’nda düzenlenen kutlamalara binlerce Cizreli katıldı. Nevruz ateşinin yakıldığı etkinlikte halk halaylar çekerek baharın gelişini kutladı.
Kutlamalar sırasında görev yapan polis memurlarının çocuklara pamuk şeker ikram etmesi ise günün en çok konuşulan anlarından biri oldu. Çocuklar, polislerin dağıttığı pamuk şekerleri alırken mutluluklarını gizleyemedi. Kutlamalara katılanlar, bu görüntülerin toplumsal barış açısından önemli olduğunu vurgulayarak, Cizre’de özlenen tabloya tanıklık ettiklerini dile getirdi.